Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Vrouwen geven ton uit aan kleding

Reageer 0

?Shop till we drop!? is een slogan waar wij vrouwen wel raad mee weten. De gemiddelde dame geeft in haar leven dan ook 105.000 euro uit kleding. En toch hebben we ?s ochtends nog steeds moeite met het uitkiezen van een outfit.

Uren staan voor de spiegel en dan toch weer bij het eerste setje kleding uitkomen. Zo?n 60% blijkt moeite te hebben met het uitkiezen van een outfit. En dat terwijl we in ons leven dus meer dan een ton uitgeven aan nieuwe kleding, zo meldt Daily Mail. Het lijkt erop dat we juist door de hoeveelheid kleding niet meer kunnen kiezen!

Een rondvraag bij meer dan 1000 Britse volwassenen bracht aan het licht dat vrouwen tijdens hun leven 3109 kledingstukken kopen. Dat zijn 271 paar schoenen (goed voor 17.409 euro), 185 jurken (9581 euro) en 145 handtassen (6746 euro). Van de dames verandert 41% minstens twee keer per dag van outfit, brengt vijf keer per dag haar make-up opnieuw aan en een kwart controleert zichzelf meer dan vier keer per dag in de spiegel.


Eén tiende koopt minstens wekelijks een kledingstuk of accessoire tijdens de middagpauze om meteen na het werk naar een speciale gelegenheid te gaan. En verberg jij ook weleens je aankopen voor je vriend? Zo?n 14% zegt van wel. Eén op de acht heeft altijd een paar schoenen op haar werk liggen zodat ze deze kan omruilen voor een avondje uit.

Jongere leeftijdsgroepen hebben de grootste kans om het meeste geld uit te geven aan kleding. Wie jonger dan 25 jaar is, geeft 161.782 euro uit tijdens haar leven. 55-plussers zijn spaarzamer en zullen maar 79.164 euro aan kleding uitgeven. Julie Spearman, van het bedrijf 'Sure for Women' dat het onderzoek liet uitvoeren: "Vrouwen lijken nooit genoeg kleren te hebben. Velen voelen de druk om steeds met de snel veranderende trends mee te gaan, dit maakt dat ze steeds nieuwe dingen kopen."

Wij zijn benieuwd: hoeveel euro geef jij per maand uit aan kleding?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • AmandavdMeer

    Hilarisch, die cijfers! Ik vind het heel herkenbaar. Toch zonde om steeds iets te kopen wat je hééél leuk vind. Voor ergens ver achterin je kast (wat later blijkt).

  • MissLela

    Eens met -+- hieronder altijd de trend volgen wordt snel een kostbare zaak, maar als je een paar goede basics in je kast hebt hangen kun je af en toe iets leuks bijkopen als je het echt niet wilt missen

  • -:+:-

    Ik doe niet mee aan trends, dat is namelijk een dure grap. Dat kan mijn studenten-portefeuille niet aan ;). Ik heb sowieso wat basics in mn kledingkast en wat leuke shirts en spijkerbroeken die ik al zo'n 5 jaar heb :)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen