Recept: Frisse pastasalade

Eten door Petra
Het is zomer (soort van). En als de temperaturen stijgen heb je steeds minder zin om ingewikkeld te koken en om warm te eten. Voor zulke momenten is de heerlijke frisse pastasalade uitgevonden. Eet 'm mét of zonder gerookte kip.

Wat heb je nodig?
(2 á 3 personen)
  • 250 gr pasta (bijvoorbeeld penne of vlindertjes)
  • 15 cherrytomaatjes
  • 40 gr rucola
  • 3 el pijnboompitten
  • 125 gr mozarella
  • 1 kleine rode ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 avocado
  • 1 gerookte kipfilet (optioneel)
  • 100 ml crème fraîche
  • 4 el mayonaise
  • halve citroen
  • peper en zout

Hoe maak je het?
  1. Snijd de cherrytomaatjes, de rode ui, de bosuitjes en de avocado in stukjes. Scheur de mozarella in stukjes. Gooi alles in een grote schaal.
  2. Kook ondertussen de pasta.
  3. Snijd vervolgens de gerookte kipfilet in blokjes. Gooi ook dit in de schaal. De salade is ook erg lekker zonder de gerookte kipfilet, voeg dan iets meer zout toe.
  4. Maak de dressing door de crème fraîche en de mayonaise apart te mengen in een schaaltje. Knijp hier de halve citroen in uit (of doe dit naar smaak als je niet van zurig houdt).
  5. Giet de pasta af en laat de 'm koud worden door het een paar minuten met koud water af te spoelen.
  6. Voeg de pasta toe aan de schaal.
  7. Voeg de rucola toe aan de schaal.
  8. Gooi de dressing eroverheen.
  9. Voeg de pijnboompitten toe (ongebakken).
  10. Voeg een beetje peper en een klein snufje zout toe naar smaak.
EetZe!
Bron foto: Brendakookt.nl