Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Favorite designer: Jan Boelo

Reageer 0
Zijn nieuwe collectie is opvallend en creatief, maar toch draagbaar. Geschikt voor de gekke fashionista én het brave buurmeisje. De military touch van Jan Boelo is voor mij het hoogtepunt van de Amsterdam Fashion Week.

De zeventiende editie van de Amsterdam Fashion Week is weer voorbij gevlogen. En wat was het een spektakel! Topdesigners showden de meest uiteenlopende spring/summer 2013 collecties. Zo zagen we de prachtige metallics van Claes Iversen, de gekke prints van Bas Kosters - inclusief mijn favoriet: de hartjesjurk - en natuurlijk al het nieuwe talent tijdens de Lichting 2012 show. Maar het hoogtepunt is voor mij toch echt de nieuwste collectie van Jan Boelo.

Military
Iedereen is meteen wakker als voor de start van de show een video te zien is waarin transseksueel model Valentijn de Hingh een auto zo beschadigt dat hij in de fik vliegt. Het vuur blijkt het decor van de show te zijn en gaat de rest van de avond niet meer uit. Dit in combinatie met de eerste look laat meteen een duidelijk thema zien: military. Geïnspireerd op een editorial uit de Franse Vogue, vertelt Jan Boelo. Het is een show vol heavy, maar toch zeer draagbare stukken. Strakke leren broeken met opvallende details, glimmende jurkjes in opvallende kleuren en subtiele outfits gecombineerd met veel lange, grove kettingen. Mijn favoriet? Het zilveren jasje met iets donkere print. Hebben!

Jong geleerd
Misschien ben ik als Groningse wel lichtelijk bevooroordeeld, maar dat neemt niet weg dat de collectie van mijn provinciegenoot Jan Boelo wat mij betreft een van de beste van de week is. Verbaasd was ik dan ook niet toen ik hoorde dan Jan ondanks zijn jonge leeftijd - hij is geboren in 1988 en dus pas 24 jaar oud - al een flinke tijd bezig is met het ontwerpen van kleding.

Als klein jongetje had hij naar eigen zeggen vele grote dromen en een rijke fantasie. Waarschijnlijk won hij mede daardoor al op de middelbare school zijn eerste prijs voor een zelfontworpen jurk. Het is het begin van zijn carrière. De geboren Groninger loopt vervolgens stages bij onder andere Paul Schulten, Jan Taminiau en Balmain en begint in 2010 dan eindelijk zijn eigen label.


Populair
Jan heeft daarmee zeker geen verkeerde keuze gemaakt, want zijn designs zijn inmiddels mateloos populair en worden gedragen door menig BN?er. Zo worden onder andere Caro Emerald, Ellen ten Damme, Sylvana Simons en fashion dare devil Victoria Koblenko vaak gespot in een van zijn creaties.

Save the best for last lijkt in dit geval dus echt wel te kloppen, want deze afsluiter van de Amsterdam Fashion Week mag wat mij betreft meteen mijn garderobe komen vullen. Inclusief dat jasje natuurlijk!

Fotocredits: Team Peter Stigter

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! ________________________________________________________________________________________

Xandra (22) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.blogspot.nl, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen