Seks & relaties / Seks
Seks

Man kan slaap na seks niet helpen

Reageer 0
Valt jouw vent na de seks direct in slaap? Helaas kan hij er tegenwoordig een goed excuus voor aanvoeren. Volgens wetenschappers is het mannelijk brein namelijk voorgeprogrammeerd om zich na een orgasme uit te schakelen.

Het is waarschijnlijk het meest ergerlijke wat je ooit in je relatie zal tegenkomen: je vriend die meteen na een heerlijke vrijpartij keihard begint te ronken. Daar gaat jullie intieme moment van knuffelen, nog even praten en samen nagenieten. Maar boos worden is er, volgens een Frans onderzoek, tegenwoordig niet meer bij. Hij kan er namelijk niks aan doen.


Daily Mail meldt dat Franse neurowetenschappers tot de conclusie zijn gekomen dat de zogeheten cerebrale cortex (het ?denkgebied? in de hersenen) zichzelf stopzet na een orgasme. Meteen daarna zorgen twee andere gebieden in de hersenen ervoor dat het seksuele verlangen wordt uitgeschakeld, en worden stofjes aangemaakt die de slaap bevorderen. Wij vrouwen hebben hier geen last van.

Eerder dit jaar ontdekten psychologen van de Universiteit van Michigan nog dat vrouwen van wie de partner meteen in slaap valt, vaak onzeker zijn en veel behoefte hebben aan intimiteit.

Valt jouw partner ook meteen na de seks in slaap?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Inge van den Berg

    heel herkenbaar en vaak teleurstellend omdat nagenieten zo fijn is.

  • JoanieJ

    en bij ons is het andersom xD ik ben degene die moeite heeft met wakker blijven :P

  • alexanouk

    Hahahaha........tja dit stukje gaat over mijn vent :P

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen