Seks & relaties / Relaties
Relaties

Als je beste vriend verliefd op je is

Reageer 0
Velen van ons hebben mannen als vrienden. Dat zijn echte friends maar dan zonder benefits. De meesten willen onze mannelijke vrienden ook helemaal niet in bed, maar wat als zij dat wel willen?

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat platonische vriendschappen tussen man en vrouw vaak niet zo bedoeld zijn door de mannen. Er zijn 80 vriendschappen tussen mannen en vrouwen onderzocht en bij de meeste vrienden bleek dat de man stiekem verliefd was op zijn vriendin.

De vrouwen daarentegen voelen zich helemaal niet aangetrokken tot hun mannelijke vrienden. Zij beschouwen hun matties echt als vriend. Niets meer en niets minder. De mannen denken hier anders over. Zij denken dat wij toch stiekem verliefd op ze zijn...


Mijn vrienden
Als ik kijk naar mijn eigen vrienden, dan is er een duidelijk onderscheid tussen vrienden en friends with benefits: mijn echte vrienden voel ik me totaal niet tot aangetrokken. Ik maak me dan ook geen zorgen over hoe mijn haar zit en of mijn kont wel goed uitkomt in de spijkerbroek die ik op dat moment aan heb. Sterker nog, als ik een kerel leuk vind en geen idee heb hoe ik hem om mijn vinger moet winden, dan vraag ik hen om advies. ?Hoe bedoelt hij deze grap en kan ik dit aan hem vragen?? Zij geven mij raad en samen drinken we bier en lachen wij als ik een hardere boer laat dan zij.

Friends with benefits
Uiteraard zijn er ook mannen in mijn leven voorbijgekomen waarbij de platonische relatie niet zo vanzelfsprekend was. Maar dat wist ik dan ook al vanaf het moment dat ik ze tegen kwam. Tot deze mannen voel ik mij wel aangetrokken, maak ik me wel zorgen over hoe mijn haar zit en of ik een goede kont heb in die spijkerbroek. Met hen bespreek ik ook veel, maar zeker niet mijn liefdesleven, want daar zijn zij vaak onderdeel van. Al is het wel zo dat zo?n vriend met voordelen kan veranderen in een echte vriend (of vriendje). Maar dat is zeldzaam, meestal veranderen ze in scharrels waarbij het vuurtje langzaam uitgaat. Dat is ook de reden waarom ik nooit met een echte vriend in bed zal stappen. Dat verpest gewoon de vriendschap en dat vind ik zonde!


Ik ken genoeg meiden die wel eens bij hun ?gewone vrienden? in bed zijn beland. Zij beweren dat er niets is veranderd in de vriendschap. Als ik het hier met mannen over heb, dan geven ze wel toe dat het ?niet meer zo is als daarvoor?. Iemand waarbij je in bed belandt, kent jou dan toch anders dan iemand die niet weet hoe jij je in de slaapkamer gedraagt.

Het geheim van platonische vriendschappen
Maar de uitkomst van het onderzoek verbaast me niet. Als je een vriend aantrekkelijk vindt, dan is de kans groot dat de vriendschap overslaat in verliefdheid. We hebben allemaal wel eens het MTV programma Friendzone gezien, toch? Soms gaat het goed en zijn de gevoelens wederzijds. Maar vaak genoeg betekent verliefd worden op een vriend dat de vriendschap over is.

Misschien is het geheim van mijn vriendschappen dat ik me niet tot hen aangetrokken voel. Ik vind mijn vrienden hele toffe kerels, maar ik moet er niet aan denken om met hen na een romantische avond in mijn slaapkamer te belanden!

Hoe gaan jullie om met vrienden, vriendschappen en verliefdheid?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Bri'tje

  Mijn partner ís mn beste vriend! Zo'n geweldig goede en eerlijke jongen.

  Overigens ben ik nog met wel meer jongens bevriend, maar die vriendschappen zijn vrij oppervlakkig. Voor diepgaande vriendschappen heb ik mn meiden :)!

 • Pieter

  Komt er dus eigenlijk op neer dat je alleen met je lelijke of minder knappe vrienden echt vrienden kunt blijven?

 • Calida

  Mijn beste vriend en ik zijn nu al 3 jaar officieel een koppel :-)

 • Anoniem

  Dat is mijn geheim!

 • Anoniem

  Ik geloof totaal niet in vriendschap tussen een man en een vrouw. Zo vaak meegemaakt dat er gevoelens bij kwamen dat ik er gewoon niet meer in geloof.

  En voor personen met een relatie vind ik het al helemaal niet kunnen. De enige aandacht voor het andere geslacht moet gaan naar je partner waar je van houdt. Het is niet eerlijk de aandacht te verdelen bijvoorbeeld voor een man tussen een 'vriendin' en je partner waar je van houdt. Altijd wordt de partner wel gekwetst. Al is het niet om gevoelens die er bij komen kijken dan is het wel om de aandacht die verdeeld moet worden. En in mijn ogen heeft de partner de recht op alle aandacht.

  Maar dit is mijn mening..

 • Anoniem

  Mijn beste vriend was verliefd op mij en dat heeft onze hele vriendschap uiteindelijk helemaal kapot gemaakt. Daarbij komt dat hij vervolgens een (wanhoops)vriendin kreeg die mij totaal niet zag zitten, ook al was ik degene zonder bedoelingen. Hem kennende heeft hij het verhaal zo omgedraaid dat ik degene was die verliefd was en hij de boot afhield. Erg spijtig allemaal en heeft er ook zeker voor gezorgd dat ik mensen minder snel toelaat. En die vriendin? Ach, daar lach ik om.

 • Oatifix

  Ik geloof zelf wel in vriendschap tussen man & vrouw, maar heb het (ook) wel een aantal keer meegemaakt dat de man gevoelens kreeg..

 • Dragonbel

  DRAMA! En meestal hebben ze ook nog een enorm bord voor hun kop!

 • Kaatje

  Ik geloof niet in puur en alleen vriendschap tussen een man en vrouw. Naar mijn mening komen er vroeg of laat toch altijd wel gevoelens bij kijken.

 • Karin

  @Writeaholic: jaaa, dat heb ik weleens gelezen, leuk!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen