Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

30 is het nieuwe 21

Reageer 0
Voel jij je volwassen? Zo ja, hoe oud ben je dan? Uit Australisch onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen zich niet langer vanaf hun 18e of 21e volwassen beschouwen. Pas als je de magische 3-0 hebt bereikt, hoor je bij de club.

De discussie is er al jaren en veel landen denken er verschillend over: ben je volwassen vanaf je 18e of pas als je 21 bent? Daily Mail meldt echter dat, volgens onderzoek, het jaar waarin je 30 wordt, het jaar is waarin je ├ęcht verandert.


Slechts 38% van de ondervraagden had het gevoel dat hij of zij op 21-jarige leeftijd volwassen was. 13% hiervan weet wel dat ze zich op dat moment alleen volwassen voelde, maar dat zeker nog niet was. Je 21e is slechts een startpunt van een periode waarin je jezelf ontdekt ? volgens het onderzoek een ?feest? dat ongeveer negen jaar duurt.

Janet Taylor, die het onderzoek uitvoerde, zegt dat de de volwassenheid en onafhankelijkheid van mensen onderling enorm verschilt. ?Sommige jonge mensen zijn enthousiast over de volwassenheid, hun onafhankelijkheid en rijpheid, terwijl anderen van zichzelf weten dat ze er nog niet klaar voor zijn?, zegt ze.

?Voor sommigen is zelf geld verdienen en het maken van eigen beslissingen al voldoende om zich volwassen te voelen. Anderen vinden het juist leuker als ze geen volwassen verantwoordelijkheden hebben. Het is dan ook geen verrassing dat 72 van de ondervraagden nog steeds thuis woont.?


Psycholoog Hugh MacKay geeft aan dat de grens naar volwassenheid vooral psychologisch is. ?De leeftijden18 en 21 zijn een goed excuus voor een feestje, maar wie de 30 nadert, ziet dat als de drempel naar volwassenheid. 30 is het nieuwe 21!?

Ben jij het hiermee eens? Hoe oud ben jij en voel jij je volwassen?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen