Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

We klagen gemiddeld 106 dagen over ons werk

Reageer 0
We klagen wat af over ons werk. Want ja, die vervelende baas, dat lage loon en al die overuren die we maken gaan ons niet in de koude kleren zitten. Maar dat we daarmee 106 dagen van ons werkleven verspillen, dat gaat wel ver!

Je kent het wel, je hebt een rotdag achter de rug op je werk en dan is er even niets lekkerder dan je beklag doen bij je vriend of een vriendin. We klagen dan gemiddeld 14,5 minuten lang, dat blijkt uit een rondvraag bij 2.000 Britse volwassenen, zo meldt Daily Mail.


Vooral vrouwen en jonge mensen moeten na het werk even kunnen ventileren. Meer dan de helft vindt het moeilijk om haar zorgen achter te laten op kantoor. Zeker in de huidige economische crisis nemen mensen hun zorgen mee naar huis, 45% heeft het moeilijker om te ontspannen dan een jaar geleden. Qua beroepen bleken kappers het meest problemen te hebben om te ontspannen, gevolgd door chef-koks en verpleegsters.

En hoewel dat geklaag voor de omgeving niet altijd fijn is, heeft het wel een groot nut. Wie even zijn zorgen kan uitspreken, is daarna namelijk veel minder gestrest.

Tegenwoordig duurt het dan ook maar liefst 45 minuten voor we de werkstress van ons kunnen afzetten en eindelijk kunnen relaxen. Dat ontspannen kunnen we het best in een relaxte fauteuil (56%) of in een warm bad (16%).
 
Betrap jij jezelf er ook weleens op veel over je werk te klagen?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Snoessepoess

    ik relax het meest door na werk met collegas een sigaretje te roken en inderdaad even allemaal klagen. haha.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen