Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Mijn kekke hardlooppakje

Reageer 0
Het liep de spuigaten uit. De putjes werden er te veel, de rolletjes werden steeds dikker en nog belangrijker: mijn zelfvertrouwen daalde net zo snel als mijn conditie. Het werd de hoogste tijd om weer te gaan hardlopen.

Ik heb namelijk een periode gekend dat ik twee keer per week ging hardlopen en nog twee keer per week ging dansen. (Ja, ik begrijp het ook niet. Hoe dééd ik dat?) Inmiddels ligt er een dikke laag stof op mijn dansschoenen en was het heel de winter ?te koud? geweest om te hardlopen. Of te warm. Of zat er vogelkak op mijn hardloopschoenen. Bovendien: ik had inmiddels een nieuwe, drukke baan met stress en verantwoordelijkheid enzo. Van hard werken val je toch ook af? Laat staan van stress. Nee joh, die kilo?s vliégen eraf zonder te hoeven sporten! Als ik druk ben vergeet ik tenslotte te eten. Binnen no time ben ik een skinny bitch die niet naar de sportschool hoeft. Mijn werk is gewoon mijn work out!


Wake up call
Dat was een klein inschattingsfoutje, zag ik toen ik op de weegschaal stond.

Kak.

Waarschijnlijk val  je toch niet zoveel af van de hele dag naar een computerscherm staren. Waarom heeft niemand me dat verteld?! Je begrijpt: drama all over the place.

Hardlopen is stom
Toen het eerste lentezonnetje  dan ook ging schijnen begon ik maar weer eens met frisse tegenzin wekelijks (uhm, nou ja, tweewekelijks dan) een rondje te lopen. Wat. Een. Hel.

Welke gebrainwashte vrouwen zijn dat die zeggen dat hardlopen leuk is? Die zeggen dat je in een flow komt? Welke flow? Ik ben na al die hardlooprondjes nog steeds niet in die fuckin? flow gekomen. Liep ik daar in m?n seksloze slaapshirt met foute reclameopdruk en naar zweet stinkende broek (die zweetgeur was je er niet meer uit op een gegeven moment). Een beetje m?n vetjes mee te zeulen.

En wat ik ook niet begrijp. Ik loop dan nog een halfuur, met muziek op. Je hebt mensen (ja, ze bestaan echt) die minimaal een uur achter elkaar hardlopen. Een uur! En soms ook zonder muziek hè. Waar denk je allemaal aan in dat uur? Waarom verveel je je niet gruwelijk in dat uur zoals ik? Denk je vast na over de boodschappen van vandaag? Je werk? Je relatieproblemen?


De oplossing voor al je hardloopproblemen
Welnu, lieve dames. Ik heb de oplossing. Aangezien wij soms ietwat oppervlakkig kunnen zijn - en ik daar ook vrolijk ook aan meedoe - kan de oplossing soms zo voor handen zijn. Wat willen wij vrouwen namelijk? Wij willen er leuk uitzien, want dan voelen we ons goed.

En dus heb ik een kekke hardlooptenuetje gekocht. Ik loop nu in plaats van in mijn seksloze slaapshirt, in een kekke professioneel hardloperig outfitje van Adidas. Hoe het werkt? Nou, ik ren naar het park, ik zie nog meer hippe hardlopers met kekke outfitjes en ik denk bij mezelf: ik hoor erbij. Ik ben nu ook zo?n sportieve, afgetrainde hippe hardloopster met professioneel tenuetje. En ja hoor, daar is ?ie: de hardloopflow. Ik zat er vanochtend in. And it feels good! Na afloop had ik het gevoel dat er spontaan vijf kilo van mijn heupen was afgeflikkerd. En het allermooiste van allemaal: als ik zo doorga  ben ik ergens in december - onder mijn dikke nepbontjas - bikiniproof...
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 12 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Lothe

  Herkenbaar inderdaad! Ik snap het ook niet, ik heb al moeite met een half uur. Toch even doorzetten, want de volgende Marikenloop ga ik voor 10 km!

 • joyce27

  heeel herkenbaar!!

 • Oatifix

  Lekker droog geschreven Karin, leuk!

 • KRN

  Inmiddels loop en een paar weken met Evy. Ik denk dat het lopen nog leuker wordt met een leuk pakje *gaat even online winkelen*

 • Lola

  Haha je schrijft zo grappig ga er vooral mee door want zelfs op de rotste dagen laat je me nog lachen door je stukjes:)

 • Karin

  @Xann: ik haal liever m'n plaatjes van photos.com :P

 • Xandra

  ..we willen natuurlijk wel een foto zien van die kekke outfit, he! ;)

 • Zita

  Wat een giller! En wat herkenbaar!

 • Vera

  Hahahahaha, Kaatje... Je bent hilarisch!

 • alexanouk

  Alles ligt klaar..........nu nog beginnen ,haha

 • meonly

  Mooie kleding is onder alle omstandigheden een goed idee ;) En om die zweetluchtjes uit je oude kloffie te krijgen: voeg een eetlepel soda toe in je wasmachien.

 • Claudia

  Ik wilde ook beginnen. Maar ik heb net (een half jaar) nieuwe indoor schoenen. En eerlijk gezegd zien ze er nog veel te nieuw uit. Hardloopschoenen kopen is dus een beetje zonde. Kan ik natuurlijk m'n oude, versleten indoor schoenen gebruiken die ik ooit kocht voor handbal (en daar ren je ook wat af). Maar dan hebben we het probleem nog dat ik geen iphone heb waarop je van die hardloopapps kan downloaden. M'n ipod ligt momenteel op het strand van Blanes (bij zusje) en oh ja, m'n sportbeha is foetsie (waarschijnlijk bij mams in de wasmand, vraag me niet hoe die daar komt).

  Maar ik begin sinds gisteren wel mijn dag met 2 workouts van Blogilates (youtube, "blogilates call me maybe" en "blogilates backless dress workout" of zoiets) en ik ben van plan dat elke ochtend te doen tot mijn vakantie naar turkije, over 12 dagen. Want die weken bij mijn ouders waren niet goed voor mijn lijn. Vooral veel geluierd en gelezen.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen