Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Barbie: dun, dunner, dunst...

Reageer 0
Weelderige blonde lokken, een prachtige wespentaille, een boezem waar je u tegen zegt en oneindige benen? Met de goodlooking vent die ze heeft lijkt Barbie wel volmaakt. Een heuse Miss Perfect als ze echt zou bestaan. Of niet?

Als Barbie echt zou bestaan, zou de omtrek van haar hoofd even groot zijn als die van haar taille. Barbie zou een BMI van 16 hebben, waar een gezond BMI tussen de 19 en 25 ligt. Haar borst-taille-heupmaten zouden 97-45-83 zijn, terwijl modellen gescout worden op 90-60-90. De nek zou twee keer zo lang zijn als die van ?normale? mensen en haar benen zouden 50% langer zijn dan haar armen ? normaal gesproken 20%. Bovendien zou Barbie niet eens kunnen staan op de minivoetjes die ze van haar producenten heeft gekregen.

Over het figuur en de maten van de blonde pop zijn al vaker discussies opgelaaid, maar nu heeft onderstaande foto op Twitter voor nogal wat opschudding gezorgd. Het Twitteraccount @sbadsgood plaatste de foto. De maten van Barbie zijn te zien, afgelijnd op een doodnormaal - prachtig - vrouwenlichaam. En ineens lijkt Barbie wel héél erg dun!


Al eerder creëerde de Amerikaanse studente Galia Slayen al een levensgrote Barbie, met bijbehorende maten. Dit om aandacht te vragen voor eetstoornissen, waar ze zelf ook het slachtoffer van werd. Haar project resulteerde in een onnatuurlijke pop met een enorme boezem en een minitaille. ?Ik ben ook blond en heb blauwe ogen, dus ik dacht dat ik er zo moest uitzien als zij?, bekende Galia. ?Barbie had een enorme impact op hoe ik mezelf zag.?

Galia met haar Barbie

Mattel, de producent van het mooie popje, laat weten dat Barbie nooit is gecreëerd naar menselijke proporties: ?Het is belangrijk om te onthouden dat Barbie maar een pop is.?

Vind jij het kunnen dat Barbie zulke onrealistische maten heeft? Denk je dat ze hiermee ontzettend veel jonge meisjes beïnvloedt met alleen maar haar figuur, of vind je het onzin?

Bron: HLN.be
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • marilyn

  Marilyn: Dun, dunner, dunst... anorexia. Kom op meiden, zo extreem slank zijn is niet mooi en zeker ook niet gezond! Helaas willen vandaag de dag teveel meisjes aan dat onrealistische, extreem dunne "Barbie-ideaal" beantwoorden... soms met dramatische gevolgen (Overlijden aan de gevolgen van anorexia). Een paar kilo meer is alleen maar vrouwelijker en ... gezonder! Vinden jongens heel aantrekkelijk hoor. Geloof mij, ik ben niet mager maar zeker geen zwaargewicht en heb meer dan genoeg aandacht van de heren. Barbie, oke... maar dan wat voller graag.

 • DesireeMelanie

  Ah, het is dus de schuld van Barbie dat ik overgewicht heb (ik bedoel maar, laten we Barbie overal de schuld maar van geven, lekker makkelijk).

  Wat een onzin, maar ja, in Amerika is het schijnbaar echt zo dat meisjes denken dat zij ook van plastic moeten zijn omdat Barbie dat is. Ze hebben niet voor niets Barbie's maten aangepast een paar jaar geleden. Mijn oude Barbie's passen nu niet meer in de nieuwe kleertjes, en andersom. Belachelijk.

 • Anne-Bob

  @Anoniem, het is precies wat je zegt: een kind is nog naïef, als het goed is heeft het nog geen verstand van dingen als eetstoornissen, van videoclips met dunne en half naakte vrouwen erin en van modellen die af en toe ook erg mager zijn. Voor mij was Barbie altijd gewoon een pop, net zoals de baby-born en andere poppen. Kinderen zijn niet dom! Net zoals Barbie onwerkelijk is, zijn de My Little Ponies dat ook. Er is ook geen kind dat denkt dat er werkelijk blauwe paardjes met paarse manen zijn of paarse glitter paardjes met een kroontje+staf en een troon...
  Toen ik klein was wilde ik op Emma van de Spice Girls lijken, niet omdat ze dun was of weet ik veel, maar gewoon omdat ik haar leuk vond!

 • Anoniem

  Voor de mensen die het nog steeds niet in zien: het gaat om als kind zijnde, dus ja best wel belangrijk tegenwoordig. Nu denk ik ach het is een pop. Als kind denk je dat je er zo uit hoort te zien. Mijn zusje heeft op 11 jarige leeftijd ook al problemen hier mee gehad. Kinderen zijn nog naïef en moet je behoeden..

 • blokkie1980

  ik vind het onzin. het is maar een pop hoor!
  of betekent dit dat de ideale man ook per se op Ken moet lijken en dus geen geslachtsdeel nodig heeft? ;-)
  iedereen ziet toch dat het gewoon speelgoed is. pfffffffff laat mensen zich bezig houden met nuttige dingen

 • LRozenberg

  Het is maar een pop, maar misschien dat kinderen er onbewust toch door worden gemanipuleerd. Als klein meisje wou ik maar al te graag op barbie lijken enzo. Barbie is als kind toch beetje een voorbeeld.

 • Patricia VanderLans

  Mensen willen misschien niet persé op barbie lijken.. Maar het moet wel indd allemaal zo dun mogelijk, met flinke tieten, een mooie kont en lange benen zijn tegenwoordig!

 • babydoll

  Het is maar een pop, ik ben ook blond, dun en heb lichtgekleurde ogen maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik op haar moest lijken. (Terwijl ik ook heel veel barbiepoppen had)

 • Kaatje

  Het is maar een pop inderdaad, een stuk speelgoed..

 • fashionableeightees

  Was ik maar zo slank....

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen