Mama / Kinderwens
Kinderwens

Huisje, boompje, killerheels... en een beestje?

Reageer 0
28, een leeftijd voor baby's? Carrière maken? Trouwen? Huisje, boompje, beestje? Maar na vorige week, tijdens de babyshower van een ex-collegaatje, vraag ik mezelf af: ?Wil ik wel een beestje??

Ik sta aan een tafel met drie andere meiden, mijn leeftijd, alleen volwassener op een andere manier. Getrouwde, samenwonende moeders. Typerend voor deze dames is, zoals ze zich kleden: ontzettend underdressed. Gemakkelijke, lekker zittende kleding. Logisch, want als moeder zijnde heb je de hele dag te maken met allerlei onpraktische dingen als bijvoorbeeld een spugende baby. Dan trek je natuurlijk niet je Karen Miller-jurkje en je oh zo-geweldige Steve Madden killer heels aan. Ook het haar zit lekker makkelijk: kort of in een staart, en make up, tja, dat kan er nog net vanaf.


Terwijl ik met hen klets over (je raadt het al...) de kinderen, merkt mijn neus iets vreemds op. Een vreemde lucht, een zure lucht, spuug, diarree? Ziet ook mijn toekomst eruit als een meurende vrouw holle? Ik zeg niet dat alle moeders er zo uitzien of ruiken, maar waarom gaan vrouwen zich zo anders kleden en gedragen wanneer ze moeder zijn? Oke, tuurlijk draagt een baby bij aan wie je bent en wordt, maar kom op!

Hij kijkt naar andere vrouwen!
Nog zoiets. De mama?s met wie ik nog steeds aan een en dezelfde tafel sta, hebben alle drie hun mooie lokken omgeruild voor een kort en gemakkelijk kapsel. Naast het ietwat uitgezakte, dikkere lichaam, heb ik moeite met deze ?vrouwen? te onderscheiden van hun man... En dan klagen over dat je man minder aandacht aan je besteedt en veel naar andere vrouwen kijkt. Geef ?m eens ongelijk! Eens was je voor hem de mooiste, maar nu? Je vindt het jezelf niet eens waard om je mooi aan te kleden of er iets aan te doen! Wat moet hij er dan van vinden?


Er zijn ook mooie mama?s hoor
Mijn mama-vriendinnetjes behoren gelukkig niet tot de categorie ?Hij kijkt naar andere vrouwen!? Zij kleden zich niet anders, gedragen zich niet anders, en hebben geen van allen hun wilde lokken ingeruild voor een gemakkelijk kapsel. Uiteraard wordt er gesproken over de kleine, maar dat is ook logisch. Je hebt nog nooit zo veel van een klein mensch gehouden, als van je eigen creatie. Zoals ik mijn vriendinnen zie met hun baby?s, peuters en kleuters, geloof ik ook echt dat dit het mooiste is wat je kunt overkomen, maar dan ineens krijg ik een flashback van die babyshower vorige week (de drie mama?s in vuilniszakken en afschuwelijke kapsels). Dat brengt me dan toch weer aan het twijfelen?

Voorlopig is het voor mij, en voor ons, gewoon 'wij twee'. En wie weet, als ik mijn killer heels liever in de kast laat staan, wordt het dan toch tijd voor een beestje?


Wanneer was jij toe aan 'huisje, boompje, beestje'? Is die tijd voor jou al aangebroken of wacht je liever nog even?
Bron foto's: WeHeartIt
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • silly

  ik vind dat je je niet moet laten gaan als je mama bent geworden, je man verdient het ook nog gewoon je man te zijn en aandacht te krijgen. je hoeft geen saaie mama te zijn, zoals anoniem hieronder zegt, daar voel je je zelf ook toch veel blijer mee? en je man zeker weten ook!

 • Anoniem

  Ik schijn (volgens mij) de (bijna) enige vrouw te zijn op het schoolplein die met haar jeffrey campbell's en skinny jeans aan staat. Ik heb dan ook het geluk (niet altijd even fijn) een personel trainer als man te hebben thuis. En nee ik ben niet zo'n gelukkige vrouw die overal hulp bij krijgt in het huishouden. Maar ik word toch een suk blijer van mezelf met een skinny jeans aan en een leuk top en een paar goede hakken eronder..,,kortom het is maar net waar je jezelf blij van word!

 • Meadow

  Heb een zoon van 6. en killerheels zijn nog volop aanwezig in mijn dagelijkse garderobe (in het weekend kickass gympen), jurkjes, cobertjes en leuke kleding.

  Ik vind het ook vreselijk hoe moeders er af en toe bijlopen.
  Die lookalike-pyama's op het schoolplein altijd.

  Persoonlijke verzorging lijkt wel verdwenen te zijn meteen na de geboorte. Onbegrijpelijk en ook niet nodig.

  Misschien wel een beetje oppervlakkig, maar zo waaaaaaar. en zo ZONDE! (misschien ook een verschil tussen thuismoeders en werkende moeders?!)

 • Cora

  Lieve dames, ik vind het artikel totaal
  Niet oppervlakkig. Er zit wel degelijk een kern van waarheid in!
  Ik ben van beroep kapster, en mij valt het ook op.
  Veel vrouwen die kinderen krijgen, maakt het uiterlijk niet veel
  Meer uit. Dit is niet bij alle vrouwen zo, maar bij veel wel. En waarom? Omdat
  Het gewoon makkelijker is voor ze. Kinderen vragen ontzettend veel energie
  Dus het is aan de ene kant ook logisch. Maar dat word in het artikel
  Ook beschreven. Ik ben het ermee eens, mama's mogen wat minder mama eruit zien.
  Waarom onszelf veranderen als we een kind op de wereld gezet hebben?
  Nergens voor nodig!!!

 • R3Nsk3

  Beste Hannah, je mag dit zoals je zelf aangeeft afschuwelijk vinden. Het is niet dat ik geen respect heb voor moeders, die te veel moeder zijn geworden (de vraag is, wat is te veel moeder zijn?). Zoals je misschien kunt lezen geef ik ook aan dat ik begrijp dat er geen Karen Miller jurkjes of Steve madden schoenen uit de kast worden getrokken, dat is logisch. Ik snap alleen niet dat sommige vrouwen in eens een hele andere vrouw zijn (qua uiterlijk) dan voor de zwangerschap. Daar heb ik het ook over met mijn vriendinnen, die dit overigens ondanks het feit dat zij wel moeder zijn, ook niet begrijpen. In ieder geval toch bedankt voor je reactie.

 • Hannah

  Het spijt me heel erg maar dit vind ik echt een afschuwelijk artikel! Gewoon zero respect voor moeder die schijnbaar te veel moeder zijn geworden. Waarom zou het jou angst aanjagen dat iemand anders een beetje verslonst? Dat zegt toch niets over jou toekomst? Alhoewel je doet als of dat wel zo is. Ik zou niet trots zijn op dit artikel als ik jou was, het is verschrikkelijk over het paard getild en tot in de puntje oppervlakkig. Misschien klink ik nu als de mega bitch prima, jij bent de gene die dit artikel schreef.

 • mickeyrion

  24 en baby 2 on the way. eind deze maand.

  wij zijn voor de wet getrouwd toen ik zwanger was van de eerste en het feest en alles eromheen hebben we gedaan toen ik zwanger was van deze. en zwanger of niet, je straalt toch wel op je trouwdag :D
  was btw niet gepland allebei de kids. maar welkom zeker en we genieten met volle teugen van ons ventje.

  en ik ben nooit een hakkendragend meisje geweest. meer van de vans. en die draag ik nog steeds en mijn kleine ventje heeft er van zijn tante ook een paar gekregen :P
  daarbij een bandshirtje van ac/dc voor hem en een coole rock outfit voor mama en ze zien toch wel dat het de mijne is :P

 • Lieve

  Heerlijk vooroordelend, wacht maar totdat jezelf 20 kilo bent aangekomen en elke dag moet sporten om weer strak te zijn!


  Maar oké, ik ben het er mee eens.
  22 jaar, kindje overleden na geboorte en God want ben ik extreem in het sporten, hoge hakken dragen en mezelf vrouwelijk, vrouwelijker en vrouwelijkst kleden, gedragen en voordoen. Gewoon om de buitenwereld maar te laten zien dat je ook nog strak, mooi en vrouwelijk kan zijn na het krijgen (JA, krijgen en niet NEMEN) van een kindje! Bah, wat een bewijsdrang. Had toch liever op de uitgezakte, vuilniszakdragende manier achter een kinderwagen gelopen met een gezond kindje.. Kortom; Het is maar waar je prioriteiten liggen ;-)

 • limchick

  19, niet samenwonend, schoolgaand en het beestje is onderweg. over ongeveer een maandje ongeveer :P niet gepland, wel gewenst ( cliche, yes I know) samenwonen komt na de geboorte van onze kleine meid :)

 • Claudia

  Ohh zooooveel meiden die bij mij in de klas hebben gezeten (basisschool bijv) zijn gesetteld en hebben een kindje. Ik word er af en toe jaloers van. Ik heb wel last van m'n eierstokken. Maar ik ben pas 23 en studeer nog, oh en ik woon op een studentenkamer, en dus nog niet samen met mijn vriend, die af en toe bang voor me is en zichzelf nog lang niet achter een kinderwagen ziet lopen. Dus praktisch gezien is de tijd voor mij nog niet aangebroken. Maar God, kan ik genieten van een baby op mijn arm, of de kleuters op stage.

  Ik vind het wel belangrijk om het op de goede volgorde te doen; samenwonen, trouwen, kinderen. En het lijkt me ook erg leuk om met z'n 2en allerlei dingen te ondernemen en verre oorden te bezoeken. Eerst genieten van het samenwonen, daarna van het getrouwde leven. Ik wil het ook niet overhaast doen. Maar ik wil het! :P (ik wil móói zijn op mijn trouwdag, niet oud, gerimpeld en uitgezakt, haha)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen