Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Vrouwen verspillen geld aan pijnlijke schoenen

Reageer 0
In de winkel staat een paar beauties van schoenen. Ze lonken naar je. Je moét ze hebben. Maar helaas, net een maatje te klein. Maar je loopt ze toch wel uit! Oops, gevolg: drie van de vijf paar dat we kopen belandt onderin de kast!

Je bent niet de enige; bijna de helft van de vrouwen kiest haar schoenen op uiterlijk en niet op comfort. Zo blijkt uit onderzoek van een Britse schoenfabrikant onder 1000 vrouwen.


De vrouw geeft gemiddeld 173 euro per jaar uit aan vijf paar nieuwe schoenen van gemiddeld 35 euro. Drie van de vijf paar belandt ongedragen in de kast, omdat ze zo oncomfortabel zitten. De schoenenspecialist beweert dat er jaarlijks zo'n 3,15 miljard euro wordt verspild aan te pijnlijke schoenen.

Bij het kopen van de pijnlijke schoenen, is één op de drie vrouwen zich er al in de winkel van bewust dat ze pijn zullen doen, maar de verleiding blijkt dan toch te groot en dus worden de schoenen mee naar huis genomen.

Af en toe worden de miskopen nog weleens gedragen naar een ?zitfeestje? en na gemiddeld een jaar worden ze dan toch weggegooid.

Hoeveel paar schoenen liggen er in jouw kast onder het stof?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Aefke

  Oei.... dit is pijnlijk herkenbaar.

 • DesireeMelanie

  Pumps zijn bijna altijd comfy! Ik ben gelukkig die fase van 'hebben hebben!' al ontgroeid. Ik had het inderdaad ook, maar nu, als ik het niet zeker weet, loop ik er in de winkel 5 of 10 minuten mee rond (terwijl ik ze aan heb). Als ze na die tijd nog niet lekker zitten, laat ik ze staan.
  Ik denk dat het helpt dat mijn budget een stuk kleiner is geworden sinds ik voor mezelf begonnen ben. Ik kan nu eenmaal niet meer alles kopen, dus koop ik alleen waarvan ik 100% zeker ben (OMG, uit de nieuwe H&M wintergids heb ik maar 2 dingen besteld i.p.v. 25!) en eigenlijk is dit veel leuker. Want áls ik dan wat koop, weet ik ook zeker dat ik het heel erg mooi vind en het veel zal dragen.

 • Sweat Dreems

  Pumps zijn nooit comfy.. Die gelpads zijn idd een geschenk uit de hemel en je kunt er een hele nacht op stappen :D

 • Nathalie

  Ai.. guilty!
  Ik heb best grote voeten; maat 41/42. De meeste leuke pumps gaan maar tot maat 41... Best lastig! Ben inmiddels wel expert in voet-in-te-kleine-pump-persen!

 • vero232

  ik ben gewoon eenmaal zuinige op me schoentjes dat doet stof op waaien

 • Alet

  Schuldig! Maar ik zit wel met mijn schoenen onder het gemiddelde denk ik. (Lang leve de Van Haren....)

  Ik heb nu zo'n 4 paar pumps liggen die ik eigenlijk nooit draag. Maar, ik heb sinds tijden van die voet-gel-kussentjes in mijn pumps liggen. Geloof het of niet, daar wordt het stukken beter van!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen