Fashion / Mode & trends
Mode & trends

De grootste online denim collectie

Reageer 0
Cowboys hebben de jeans groot gemaakt. Zo groot dat ze overal ter wereld, door alle lagen van de bevolking worden gedragen. Rocksterren, baby?s, supermodellen, boeren, politici, je ouders en jij? iedereen draagt jeans.

De opkomst van denim jeans hebben we te danken aan twee Amerikaanse pioniers. De eerste was een kleermaker uit Nevada, Jacob Davis. Hij had een manier gevonden om broeken op cruciale plekken te verstevigen met nagels waardoor ze onverwoestbaar werden. Omdat hij geen geld had om zijn uitvinding te patenteren, riep hij de hulp in van Levi Strauss.


Elke jeans een uniek verhaal
De jeans van Levi?s werden al snel bijzonder populair bij arbeiders. Vooral de denim variant. Denim kon krimpen, waardoor het zich naar je lichaam kon vormen. Bovendien sleet het mooi, zodat elke jeans het unieke verhaal van de drager vertelde.

Voor de jaren ?50 werd denim vooral gedragen in het ruige westen van Amerika. Daarna ging Hollywood ermee aan de haal. Het werd dé outfit voor bad boys als James Dean en Marlon Brando. In de jaren ?60 werd het gedragen door studenten, als teken van solidariteit met de arbeiders. En zo drong denim langzaam door tot alle lagen van de bevolking. Waar het niet meer uit weg te denken is.


Denimweek op wehkamp.nl
Bij wehkamp.nl is het momenteel denimweek. Een week lang staan alle soorten jeans en alle soorten denim centraal. Wat dacht je van de klassieke en minder klassieke jeans van Levi?s. Of merken als Nudie Jeans die uitgaan uit van de basis, van de essentie: elke jeans vertelt een eigen verhaal en dat verhaal heeft tijd nodig. Wil je gecompliceerde bewerkingen en subtiele details die een geheel eigen twist aan hun denim geven, dan kom je uit bij Diesel of Kuyichi. Zie eruit als een stoere biker in donkere gecoate jeans! En wil je graag wat meer kleur aan je benen dan alleen maar blauw, dan vind je dit seizoen jeans in alle kleuren van de herfst: okergeel, bordeaux rood en aubergine.

Van coated tot coloured jeans, van slimfit tot bootcut, van skinny tot straight, van baby blue tot dark denim, van classic tot crashed: wat je denimvoorkeuren ook zijn? eerst wehkamp.nl.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • fashionableeightees

    Alleen al naar het kijken ernaar wordt ik happy! ;-) Zo mooi! Het leukst is het om allemaal te dragen!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen