Seks & relaties / Relaties
Relaties

Eén op de drie vrouwen vindt neuzen in mail vriend oké

Reageer 0

Kijk jij ook weleens stiekem in de mails en sms?jes van je vriend? Gewoon om even na te gaan of hij zich wel gedraagt? Meer dan één op de drie vrouwen vindt het aanvaardbaar om dit te doen. Slechts 29% van de mannen vindt dit oké!

Vrouwen zijn achterdochtige wezens en de enige manier om gemoedsrust te krijgen is om af en toe eens hun vent te bespieden. Dat doen ze vooral door te snuffelen in de e-mails en sms'jes van hun partner, zo meldt Daily Mail.

Maar daar blijft het niet bij: ook de contactenlijsten in de mailbox of telefoon moeten eraan geloven. Hetzelfde geldt voor het Facebook-profiel van de partner in kwestie, want ook daarop gaan vrouwen op zoek naar 'verdachte' dingen.

Volgens relatie-experte Jean Hannah Edelstein is die controle echter niet altijd onschuldig. "Als je de sms'jes en e-mails van je partner controleert, dan kan dat een signaal zijn van grotere vertrouwensproblemen in je relatie. Dan is het misschien tijd om te praten over wat jullie echt van elkaar verlangen."

Gelukkig neemt die achterdocht af naarmate men ouder wordt. Zo vindt 36% van de 18 tot 34-jarigen het oké om zijn partner te controleren, ten opzichte van slechts 26% van de 55-plussers. Dat bleek althans uit een rondvraag van de Amerikaanse datingsite OurTime bij 2.000 volwassenen.

Snuffel jij weleens in de mailtjes en sms'jes van je vriend?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Anika

  Ik geloof nog steeds in 'vertrouwen geven' is 'vertrouwen krijgen'. In een goede relatie is het nergens voor nodig om elkaar te controleren. Het is een angstreactie die mijn inziens destructief werkt. Als je iets verdachts opmerkt bij je partner kun je beter gewoon vragen wat er aan de hand is.

  Zelfs dan kan het nog fout gaan. Een voorbeeld uit mijn verleden is een telefoon die overgaat en dan bij een bepaald nummer niet opgenomen wordt. Heerlijke klassieker vind ik het! Maar ja, bleek ik toen ook nog dat sneue figuur te hebben dat zonder gêne kon blijven liegen over de betreffende gnoom. Die gnoom belde een tweetal keer ook nog eens midden in de nacht.

  Ik heb geleerd dat sommige mensen zijn in staat zijn om keihard te liegen en ik heb gemerkt dat het in bepaalde gevallen ook nog eens lang wordt volgehouden. Dit zal denk ik altijd zo blijven. Toch verrek ik het om mijzelf te laten bederven door de slechte ervaringen uit mijn verleden en blijf dus zeer strak handhaven aan de stelling: Elkaar controleren is FOUT!

 • -:+:-

  Ik heb een vriend gehad die MIJ controleerde. Alles moest eraan geloven, mijn hyves, mijn e-mails, mijn hi5 (is later door hem verwijdert), mijn smsjes, contactenlijsten, oproepenlijst, berichtjes enz enz... Terwijl ik niet eens wat onbetrouwbaars had gedaan. Toen ik heb ging controleren (ff hem laten voelen hoe het is om zo wantrouwend te wezen), zag ik bij/op zijn facebookberichtjes dat hij met meisjes/vrouwen praat en ze weleens 'baby' 'honey' 'sweety' noemt. Mij noemde hij niet eens zo, die sukkel. Maar dat hoeft nu ook niet meer.
  a relationship without trust is like a car without gas

 • Aefke

  Bizar! Echt. Ik zou het verschrikkelijk vinden als hij mij mail en telefoon zou checken. Omgekeerd voel ik de behoefte gelukkig helemaal niet.

 • bentuh

  ik ben er in principe op tegen, waardoor ik het niet uit mezelf zou doen. maar laatst kwam ik bij toeval iets tegen en ben ik wel even op onderzoek uitgegaan, gelukkig was het loos alarm. maar het is niet zo dat ik altijd zit te kijken al weet ik overal zijn wachtwoord van, ik vind het gewoon niet nodig om zijn hele leven te controleren.

 • Chantal

  Mijn vriend mag al mijn e-mails en smsjes lezen, en ik ook van hem. We gebruiken regelmatig elkaars telefoon zonder te vragen (dan is iemand hem weer vergeten, of batterij leeg enz..), maar we doen er dan ook niet stiekem over. We wonen samen, hebben allebei niks te verbergen.
  Als je het echt doet om te controleren ben je wel heel verkeerd bezig. Dan is er blijkbaar geen vertrouwen in de ander.

 • Kate

  Niet oké !!!
  Er bestaat ook nog zoiets als eigen privacy. Daarbij denk ik dat als je eenmaal begint met spitten je sowieso iets tegen gaat komen wat je argwanend maakt; begin van het eind. Heb het in één relatie wel gedaan en dat maakte me alleen maar onzeker.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen