Volg ons
Kinderen

ZeMama: Iris zegt gedag!

Reageer0 0

Na lang dubben nam ik deze vakantie een moeilijke beslissing: ik ga stoppen bij Ze.nl. Niet omdat het hier niet leuk is, omdat de collega's niet supertof zijn of omdat jullie aardige en kritische reacties me niets doen. No way!

Waarom dan wel? Omdat ik een droom ga najagen. Een droom die ik al langer heb en die zich de laatste jaren steeds dieper in mijn hoofd en hart heeft genesteld: ik wil een roman schrijven. Nu ik me al een aantal jaar intensief bezighoud met schrijven, ervaring heb opgedaan en mezelf steeds verder heb ontwikkeld, voel ik dat ik er klaar voor ben. Het schrijven van een boek is echter iets waar je tijd voor moet maken. Niet bepaald iets waar ik plenty van heb, met twee kleine kinderen en een kantoorbaan. Dus moest er tijd gecreëerd worden, waaronder helaas het stoppen bij Ze.nl.

 

Kick
Maar? ik kijk terug op een geweldige tijd! In een ontzettend leuke en professionele omgeving kreeg ik alle ruimte en support die een schrijver zich kan wensen. Het gezellige contact met collega's (dat altijd met veel humor gepaard ging) zal ik erg missen, net zoals de kick van het creëren van een nieuwe column, het ontvangen van jullie reacties en de contacten met vaste leZeressen. Ik kreeg regelmatig de vraag waar ik de inspiratie vandaan haalde. Dat was nooit moeilijk en daar wil ik bij deze dan ook graag mijn twee schatten van zoontjes voor bedanken.

Boek
De roman die ik ga schrijven wordt een chicklit. Het zal niet gaan over het moederschap of kinderen, hoewel de schrijfstijl wel vergelijkbaar is met die van mijn columns. De hoofdpersoon is Esmée, een twintiger die zich door een leugentje om bestwil nogal in de nesten heeft gewerkt, met veel idiote situaties als gevolg. Zoals het een goede chicklit betaamt, zit er uiteraard ook een Erg Leuke Man in. Mijn doel is om het manuscript rond de zomer van 2013 af te hebben en dan op zoek te gaan naar een geschikte uitgever. Mocht mijn droom uitkomen, dan zou ik het natuurlijk supergeweldig vinden als jullie mijn boek willen lezen!
 

Dank
Naast de eerder genoemde collega's en mijn zoontjes wil ik graag jullie - mijn lezeressen, bedanken. Het was elke keer weer een feestje om jullie lieve, grappige en soms kritische opmerkingen te lezen. Dat zal ik zeker missen. En last but not least bedank ik mijn vaste proeflezers Werner, Paul en mijn man Menno die nooit te beroerd waren om me genadeloos te wijzen op onbegrijpelijk gewauwel ('Hier snap ik geen f*ck van!'), om harteloos mijn slechte grappen eruit te gooien ('Dit kun je niet maken!') of me soms gewoon te vertellen wat ik wilde horen: 'Helemaal goed. Niets meer aan doen'.

Volgen?
Wil je me blijven volgen? Dat zou ik erg leuk vinden! Voeg me toe op Twitter (@IrisHoux) of abonneer je via Bloglovin' of e-mail op mijn website Miss Moneypenny Blogs. Daar zal ik nog af en toe een nieuwe column publiceren. En verder? ben ik natuurlijk een die hard Ze.nl fan, dus ook hier zul je me blijven aantreffen!

Liefs,
Iris


Lees hier Iris' vorige ZeMama-columns!Iris is onze vaste ZeMama-columniste. Ze is getrouwd en heeft twee zoontjes van vijf en twee jaar. Voordat Iris kinderen had, snapte ze nooit waarom ouders niet ingrepen als kinderen alles bij elkaar krijsten in de supermarkt; waarom alles aan je kind énig is: zelfs poepluiers verschonen. En van overbezorgde ouders kreeg ze helemaal de kriebels. Totdat ze zelf moeder werd.

Iris is meer dan alleen moeder: secretaresse, wannabe schrijfster, 'francofille', chocoholic... En ook daarover schrijft ze, op Miss Moneypenny Blogs.

Reageer0 0
Er zijn 16 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Iris 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Ik zal jullie missen, lieve, aardige, grappige LeZeressen! Bedankt voor al jullie fijne reacties en succeswensen. Ik ga mijn best doen jullie niet teleur te stellen. In de tussentijd kun je me volgen op www.missmoneypennyblogs.nl

 • Joy 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Ontzettend jammer, ik lachte me altijd kapot om je columns. Maar ik weet 100% zeker dat het een geweldige roman gaat worden, je schrijft zo leuk en goed! Heel veel succes, Iris.

 • limchick 01 november om 09:43 bewerkt delete

  heel jammer! keek altijd wel uit naar de ZeMama artikelen. heel veel succes met je boek, en ik zal ook zeker een van de mensen zijn die hem zal kopen, als ie in de winkel verschijnt.

 • Mila 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Lieve Iris, wat ontzettend jammer! Maar wat een leuke, spannende uitdaging om een roman te gaan schrijven. Ben heel erg benieuwd. Denk dat het helemaal goed gaat komen. Ik ga je columns zeker missen. Heb vaak hardop gelachen :-). Heel veel succes en vooral plezier!!!

 • Marjolaine 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Ahh, ik ga je columns zo missen! Ik blijf je gewoon volgen (handig joh, twitter) en ben heeeeel benieuwd naar je boek!! Heel veel succes :)

 • Jet 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Ik ga je fantastische columns missen, maar.... ik kijk nu al uit naar je boek! Veel succes lieve Iris!

 • Karin 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Meeeeeuh :(

 • -:+:- 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Ah jammer dat je stopt, maar leuk dat je je hart volgt. Veel succes!

 • Kate 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Ga er voor Iris!
  Zal het boek zeker willen lezen, ben dol op je humor. :-)

 • Janneke 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Lieve Iris, bedankt voor al je hilarische columns. Heel veel succes en plezier bij het maken van je boek! Ik houd je in de gaten! ;)

 • anoukk 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Jammer dat je stopt! Maar veel succes :)

 • Vera 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Ahhhhh, zo jammer.... Maar heel erg veel succes, ik weet zeker dat het je gaat lukken!

 • CurlyGirly 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Jammer dat je stopt.
  Vond jouw columns altijd leuk om te lezen.
  Maar succes met het achterna jagen van je droom :)

 • Snoessepoess 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Oh nee!! :( Jammer dat je bij Ze weggaat, maar gelijk heb je om je droom achterna te gaan! Heel veel succes en ik weet zeker dat je een uitgever vindt, want je schrijft zo leuk! Als die uitkomt koop ik het boek gelijk!!

 • Aefke 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Jammer Iris, maar ik snap het goed. Toen ik mijn boek schreef, kon ik er ook niet veel andere dingen bij hebben. Heel veel succes en als je boek er is, ga ik het absoluut lezen!

 • noukiekoekie 01 november om 09:43 bewerkt delete

  Neeeee! Wat jammer! Ik kon altijd smakelijk lachen om je columns.

  Succes met je roman en we spreken elkaar vast nog wel via FB/Twitter. En ik ga je blog in de gaten houden.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen