10x voedsel waar je gelukkig van wordt!

Eten door Laura_S
Zit je in een winterdipje of ben je ongesteld en voel je je echt bagger? Door je vol te proppen met hamburgers en chips voel je je na afloop waarschijnlijk alleen maar slechter. Van deze voedingsmiddelen knap je wel echt op!

10. Snijbieten

Deze weinig gebruikte groente bevat veel magnesium. Door magnesium ontstaat er een biochemische reactie in je lichaam die je energielevel oppept. Er is zelfs bewezen dat een laag magnesiumpeil in verband staat met depressies. Zoveel mogelijk magnesium eten dus!


9. Blauwe aardappelen

Je vindt blauwe aardappelen niet zo snel in de standaard supermarkt, maar ze hebben een krachtige antioxidant namelijk anthocyanen. Anthocyanen helpen bij het verminderen van bijvoorbeeld ontstekingen in de hersenen die vaak worden geassocieerd met depressie. Ook stimuleert het je kortetermijngeheugen. In de schil zit jodium waar je schildklier sneller van gaat werken. Erg goed voor je dus!



8. Mosselen

Niet iedereen houdt van dit glibberige schelpdiertje, maar het blijkt erg goed voor je gemoedstoestand. Er zitten namelijk grote hoeveelheden vitamine B12, selenium, jodium, eiwitten en zink in. Jodium, maar ook selenium en zink helpen de werking van je schildklier, die weer helpt bij het regelen van stemmingen en gewicht. Heel belangrijk voor je mood dus? Vitamine B12 helpt je hersenen scherp te houden.


 
7. Pure chocola

We grijpen niet voor niets naar de chocola als we ons heel ongelukkig voelen, want je gaat je echt beter voelen! Pure chocolade verbetert de bloedsomloop naar de hersenen en verstrekt de concentratie. Hierdoor voel je je meer energiek en levendig! Je moet alleen niet gaan overdrijven want je hebt maar een paar gram pure chocola nodig voor dit effect? Dat is dan weer jammer!



6. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt bevat heel veel calcium, nog meer dan melk. Calcium helpt de hersenen om een geluksstofje vrij te laten komen. Daarnaast bevat Griekse yoghurt meer eiwitten dan gewone yoghurt en is daarom dus beter voor de lijn!



5. Asperges  

Asperges bevatten een hoge hoeveelheid foliumzuur en tryptofaan. De helft van de mensen met een depressie heeft een laag foliumzuurgehalte.  De hersenen gebruiken tryptofaan om serotonine aan te maken wat helpt bij het stabiliseren van stemmingen. Ook kalkoen is een grote bron van tryptofaan.



4. Honing

Honing in de thee is niet alleen lekker, maar het geeft je ook nog eens een oppepper. Honing is veel beter dan suiker. Honing bevat namelijk kaempferol en quercetine wat je hersenen gezond houdt en depressie voorkomt. Ook heeft honing minder effect op je bloedsuikerspiegel dan suiker. Grijp dus voortaan naar de honing in plaats van de suiker!



3. Cherry tomaten

Alle tomaten hebben de antioxidant lycopeen, die de hersenen beschermt en ontstekingen erin bestrijdt. Eet tomaten voor het beste resultaat samen met olijfolie, want door olijfolie wordt lycopeen beter opgenomen. De snoeptomaatjes staan al op het bureau hier!



2. Eieren

Een goede reden om een eitje te bakken tijdens het ontbijt! Eieren bevatten matige tot grote hoeveelheden zink, vitamine B, jodium, omega-3 vetzuren en eiwitten. Ze houden je niet alleen energiek, maar zorgen er ook voor dat je langer een vol gevoel hebt. Uit een onderzoek bleek namelijk dat mensen die eieren als ontbijt eten meer gewicht verloren dan degenen die alleen brood aten. En we weten allemaal dat gewicht en geluk veel met elkaar te maken heeft...!



1. Kokosnoot

Het meest gelukkigmakende eten is de kokosnoot! Het wordt vaak gebruikt in hele ongezonde toetjes, maar de kokosnoot op zich is helemaal niet zo slecht. Kokosnoten bevatten triglyceriden, dat zijn speciale vetten die zorgen voor een betere mood en ze verbeteren de gezondheid van je hersenen. Let op, wat kokosmelk is helemaal niet goed voor je gezondheid. Hou het dus bij ongezoet kokosnootschaafsel!


 
Wat eet jij als je je ongelukkig voelt?