Recept: Kruidnoten

Eten door Redactie Ze.nl
De echte Sinterklazen onder ons bakken zelf kruidnoten! Vaak worden kruidnoten verward met pepernoten. Pepernoten zijn taaie, bijna vierkante blokjes terwijl kruidnoten harde, krokante, halve bolletjes zijn. Zo maak je ze!

Wat heb je nodig?
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr bruine basterd suiker
  • 40 gr koude boter
  • 2 el melk
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
 
  1. Doe het bakmeel met het suiker, zout, melk, boter en speculaaskruiden in een kom.
  2. Snijd in de kom de boter in kleine stukjes.
  3. Kneed met de handen de ingrediënten tot een soepel deeg en rol er kikkers van.
  4. Leg de knikkers op een bakplaat, ongeveer twee centimeter uit elkaar, en druk ze een beetje plat.
  5. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de kruidnoten in een voorverwarmde oven op 175 graden, in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen op de bakplaat voor je ze opeet.

EetZe!


Dit recept is afkomstig van Kookse.tv waar Ze.nl een samenwerking mee is aangegaan. Voor meer lekkere recepten, kijk op de website van Kookse.tv