Recept: Fondant maken

Eten door Marleen_S
Een chocolade- of vanilletaart bakken is leuk, maar als je 'm versiert, maak je het pas echt helemaal af. Glazuur, figuurtjes van marsepein, allemaal leuk en aardig. De taart wordt pas echt uniek met zelfgemaakte fondant! 

Wat heb je nodig?
  • 400 gr. marshmellows
  • 800 gr. poedersuiker
  • 20 gr. Crisco vet

Wat moet je doen?
  1. Vet een magnetronbestendige kom in met Crisco. Doe de marshmellows met 2 eetlepels in de kom en schep door elkaar. (ook de lepel insmeren).
  2. Zet de kom 30 seconden op 900 watt in de magnetron en schep de smurrie door elkaar. Wanneer het nog niet goed gesmolten is, verwarm dan nog eens 10 seconden.
  3. Vet het werkblad in met Crisco, en verdeel driekwart van de poedersuiker erover. Stort de marshmellows over de poedersuiker en bestrooi de buitenkant van het mengsel weer met de suiker. Meng met ingevette handen de poedersuiker door de marshmellows. Kneed net zoals brooddeeg alles er doorheen.
  4. Voeg net zoveel poedersuiker nog toe totdat het fondant niet meer plakt. Voeg nu eventueel een kleurstof toe en kneed dit goed door het fondant.
  5. Wikkel het fondant in folie en bewaar in de koelkast. Uitrollen kan ook direct natuurlijk.
     

 

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv