Wanneer durven vrouwen voor het eerst make-uploos bij hun vriend te zijn?

Gezicht door Kristie

Stel: je hebt een leuke man ontmoet en bent helemaal hoteldebotel. Jullie hebben al wat dates achter de rug en vervolgens vraagt hij of je bij hem komt slapen. Het eerste wat je denkt? Aargh, nu gaat hij me zonder make-up zien!

Want let's face it (whaha, woordgrapje!): dit blijft een big deal voor ons vrouwen. Hoelang wij wachten voordat we make-uploos bij onze nieuwe vriend door het huis durven te banjeren? Uit onderzoek onder 2000 vrijgezelle dames blijkt dat we gemiddeld vier weken wachten voordat we ons make-uploze gezicht aan een nieuwe vriend laten zien. Pikant detail: we denken dat een relatie op niks uitloopt, als we ons gezicht te vroeg 'onthullen'...

Ook blijkt dat we ons minder aantrekkelijk en zelfverzekerd voelen en daarnaast ook nog kwetsbaarder, zonder make-up. Daarnaast blijkt dat we gemiddeld 40 minuten nodig hebben als we een man gaan ontmoeten. We zijn dan niet alleen bezig met onze make-up, maar ook met onze haren en het kiezen van de perfecte outfit. 


Mannen in shock als ze je zonder make-up zien

We willen zeker weten dat onze toekomstige vriend genoeg van ons houdt, voordat we ons 'ware gezicht' laten zien. 9 op de 10 vrouwen wil dat hun potentiële vriend denkt dat ze er altijd geweldig uitziet, en daarom sloven ze zich extra uit op de eerste paar dates. En als het eindelijk zover is en we blijven voor het eerst slapen bij onze nieuwe vriend, dan zijn we extra alert en zorgen we dat we altijd make-up op hebben. Een derde gaat 's ochtends naar de badkamer om snel wat make-up op te doen voordat de man wakker wordt, aldus Daily Mail.

Een derde van de vrouwen denkt ook, dat het de relatie kan beïnvloeden als ze haar make up-loze gezicht te vroeg onthult. Ze zijn ervan overtuigd dat de man meteen al was afgehaakt als ze zonder make-up naar de date waren gekomen. Hierbij speelt de angst mee dat hij haar zonder make-up minder mooi vindt, of dat hij zelfs in schock zou zijn omdat haar gezicht er zo anders uitziet. Waarom make-up zo belangrijk is volgens ons vrouwen? Het werkt rimpeltjes weg en het maakt jonger. Daarom denkt een derde ook dat ze veel minder succes bij het andere geslacht heeft, als ze au naturel over straat gaat.


Collega's

Maar niet alleen mannen spelen een rol in de wereld van make-up. 32% van de vrouwen komt liever ook geen collega's tegen als ze geen make-up op heeft. Ook onze baas willen we dan liever niet onder ogen komen. En de welbekende ex komen we al helemaal niet graag tegen zonder make-up, maar liefst 31% van de vrouwen zou dit vreselijk vinden.

Een woordvoerster van het onderzoek vertelt: "Het duurt een tijdje voordat vrouwen zich comfortabel voelen bij een nieuwe partner, het dragen bij make-up dient ook als een soort schild. Het is vaak een serieuze stap voor vrouwen om zich helemaal bloot te geven."

Hoe zit het bij jou? In hoeverre durf jij je make-up af te doen bij een nieuwe vriend?