Hoe shop je jouw ideale shopoutfit?

Mode & trends door Kimberly
Shoppen is een serieuze missie. En meisjes op een missie, die moeten natuurlijk in stijl gekleed. Maar er zijn ook praktische zaken om rekening mee te houden. Daarom hier dé tips voor het samenstellen van de ideale shopoutfit!
 
Neutraal
Hou het neutraal. Tierelantijnen bewaar je beter voor later. Zwart, wit, grijs en spijker zijn nu eenmaal de beste basis voor whatever je ook uit het schap trekt. En ook qua model mag het simpel zijn. Een basic jurkje, liefst in zwart of wit dus, is daarom een topidee: pas je een broek dan kan hij dienen als top, pas je een top dan kan hij er vaak overheen en dient hij als rokje. Ook vesten, jasjes, et cetera kunnen er met gemak overheen.
Tip: Het absoluut ideale, meest neutrale kledingstuk is de zwarte legging. Hij kan aan blijven onder een jurkje, maar ook als je een shirt of trui past dient-ie als prima stand-in voor een broek. Daarnaast is het heerlijk comfortabel. 
 
Jurkje
Broek uit, trui uit, pff. Zorg dat de moeite om om te kleden je er niet van weerhoudt het pashok te betreden. Hoe minder kledingstukken hoe beter dus! De oplossing: een jurk. Scheelt je ook die vervelende pijpen - vaak het meest irritante gedeelte. Het fijnste? Een T-shirt jurkje. Want: wijde armsgaten en van enigszins elastische stof.
Tip: Wil je alleen een top passen, neem dan voor de beleving een neutrale broek mee het hokje in, en andersom. Blote benen eronder of een blote bovenkant erboven geven toch net een ander gevoel.

 
Wijde hals
Zorg voor een wijde hals, of beter nog: voor kledingstukken die niet over het hoofd hoeven, zoals wikkeljurkjes, doorritsjurkjes en vesten.  Zo voorkom je dat aan het einde van de dag alle make-up zich van je hoofd naar je shirt of jurk verplaatst heeft en je haar het ultieme punt van statisch heeft bereikt.
Tip: Misschien denk je nu meteen aan van die leuke doorknoopjurkjes, maar die zijn een minder goed idee - op een gegeven moment krijg je zere vingers!
 
Ophanglusjes 
Let op dat er ophanglusjes in je kleding zitten. Het voelt toch beter om ze op te kunnen hangen, in plaats van dat ze op de grond liggen te wachten tot jij klaar bent met het passen van eventuele vervangers.
Tip: Geef iedere haak een eigen taak. Voorbeelden van functies: je eigen spullen; een ‘nog te passen’-haak; een ‘ja’-haak; een ‘nee’-haak en een ‘misschien’-haak. 
 
Ondergoed
Naadloos is het toverwoord. Een T-shirt-bra, liefst strapless, en het állerliefst nog in het wit of huidskleur, laat iedere top nu eenmaal op z’n best uitkomen. Zorg bij sample sales en hokjes met haperende gordijnen of deuren vol gluurgaten (Monki!) voor een degelijke onderbroek. 
Tip: Pas op met dunne panty’s, vooral als je al een laddermaker bent. Als-ie tien keer aan en uit moet op een dag, dan zít de kans erin dat-ie het niet heelhuids overleeft. 
 
Accessoires
Laat sieraden thuis. Shoppen en sieraden zijn nooit een goede combinatie, en al dat omkleden maakt de combinatie in kwestie alleen maar lastiger.
Tip: Een horloge is de enige uitzondering. Het is niet handig om steeds naar je telefoon te moeten graaien, als je wilt checken hoe lang je nog hebt tot sluitingstijd.
 

Bag-age
Kies voor een ruime tas, zoals deze van Cowboysbag, waar kleinere aankopen in kunnen zodat je niet met 100 plastic tasjes loopt aan het einde van de dag - tenzij je lekker wilt pronken, natuurlijk.
Tip: Draag altijd een spiegel(tje) mee in je tas, voor pashokjes waar ze nog geen achteruitkijkspiegel hebben. Of, erger nog: niet eens een spiegel in het pashokje zelf.
 
Simpel schoeisel
Van op z’n kop hangen krijg je een rood hoofd en zweetaanvallen. Dat is normaal al niet zo lekker, en al helemaal niet in een hok van 1m². Schoenen met veters of andere ingewikkelde systemen laat je dus thuis. Kies in plaats daarvan voor ritsen, instappers of klittenband, voor ons part.
Tip: Wellicht wat overbodig, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee: hakken zijn ook niet voor iedereen weggelegd tijdens een shoppingmarathon. 
 
Zo, en dan is het nu tijd om de ideale shopoutfit te shoppen!