Celebs die we niet moeten onderschatten

Celebs door Fleur
Ze zijn vaak knap en hebben meestal wel een schandaal op hun naam staan: beroemdheden. De volgende sterren zijn wat dat betreft op-en-top celeb, maar toch moeten we ze niet onderschatten: ze zijn ook echt best lief. Lees maar!
 

Miley Cyrus
Sla een krant open en je ziet haar coupe Chloor erin staan. Miley Cyrus komt vaak genoeg in het nieuws. Gek? Als je bedenkt wat ze uitvreet, niet: dan wrijft ze haar derrière tegen het kruis van Robin – Blurred Lines – Thicke aan, dan probeert ze weer met haar tong de huig van Katy Perry aan te tikken.  O ja. Laatst heeft ze ook wildgeplast en natuurlijk moest daar ook een foto van geplaatst worden, in het kader ‘ik ben zo lekker gewoon gebleven’. Vermoeden wij. Anyhow, ze heeft streken zat op haar naam staan.

Je zou denken dat Miley alleen maar herrie schopt, maar niets is minder waar. Zo heeft ze in totaal maar liefst 39 liefdadigheidsinstellingen en -projecten ondersteund, waaronder Pink Sharpie, een initiatief voor vrouwen met borstkanker, en Feeding America, een organisatie die hongernood in Amerika wil voorkomen. Ook haar fans laat Mil niet in de steek: de 13-jarige, Amerikaanse Daymon, idolaat van alles wat ook maar met Miley te maken heeft, lijdt aan Spina Bifida, of: een open rug. Hierdoor kent hij veel beperkingen. Dolgraag wilde hij zijn idool ontmoeten en Miley nam meer dan graag de tijd voor hem. Ze kletsten volgens Daymon over álles en Millepil moedigde hem daarnaast aan zijn dromen te volgen. Zucht. Ze mag dan naakt op een sloopkogel zitten, maar wij houden van haar.

 

Lindsay Lohan
Geef haar wat witte poeder en er is een kans dat ze er, ook al mag het niet van coach Oprah, mee aan de snif gaat. O, Lindsay Lohan toch. Deed ze niet zo high als de Eiffeltoren een jig of twee in een of andere hippe club, dan moest ze wel voorkomen voor rijden onder invloed. En werd ze in een afkickkliniek verwacht, dan ging ze er toch maar niet maar wel maar toch niet heen. Lekker figuur. Maar ja, wij zijn gek van Lin.

Naast een beetje cray cray, is Lindsay ook gewoon mens. Op een diner van het Witte Huis zag ze een toiletjuffrouw die al behoorlijk op leeftijd was. “Je bent veel te oud voor dit werk”, had Lindsay gezegd, waarop ze de vrouw 100 dollar toeschoof. De dame, genaamd Bianca, weigerde, maar Lindsay stond erop. Twee jaar ervoor, in 2010, zat ze vast en werd ze vrijgelaten met een alcoholdetector om haar ranke pootje. Wat ze de dag naar haar vrijlating deed? In de snikhitte van L.A. naar een centrum voor daklozen gaan om wat vrijwilligerswerk te doen. Klinkt goed, maar daarmee ben je er nog niet, miss L. Klopt. Toen ze voor een straf van de rechter in een mortuarium moest werken, kwam ze op dag één te laat. Maar ja. Ze trakteerde daarom weer wel op cupcakes en lunch. Dus? Ze is óók echt wel lief.

 

Cristiano Ronaldo
We kennen hem als een voetballer die door vrouwen enorm gewild wordt. Waarom? Tja. Naar eigen zeggen is Cristiano Ronaldo ‘knap, rijk en een heel goede speler’. Zo goed, dat hij na het WK van 2010 vond dat hij de Golden Boot (een prijs voor de beste speler van het WK) had moeten ontvangen. Why? "Niemand deed wat ik deed het afgelopen seizoen. Ik ben de beste speler die er is!" Wat een droeftoeter, toch? Nou, eigenlijk niet helemaal: hij heeft echt een hart.

Ronaldo's jeugd was, met een alcoholist als vader en niet al te veel inkomsten, niet gemakkelijk. Toen Ronaldo ouder was en genoeg verdiende, heeft hij ervoor gezorgd dat zijn vader, José Dinis Aveiro, kon afkicken door opname in een kliniek. In 2005 overleed José helaas aan nierfalen. Sinds begin 2013 is Cristiano ook ambassadeur voor Save the Children, een organisatie die zich hardmaakt voor de levens, dromen en toekomst van kinderen over de hele wereld. Waarom onze balletjestrapper zich inzet voor dit initiatief? “1 op de 7 kinderen gaat met honger naar bed. Ik wil dat probleem dichter bij een oplossing brengen. Iedere ouder zou zijn kind genoeg te eten moeten kunnen geven, zodat ze niet met honger naar bed gaan.” Waar. En lief.
 


David Beckham
Als je goed tegen een bal kunt aantrappen en er appetijtelijk uitziet, kun je bij velen niet zo veel verkeerd doen. Tenzij je met een ander dan je vrouw in je peperdure kroonluchters gaat hangen. David Beckham had het dan ook flink gedaan toen uitkwam dat hij het naast Vic, met Rebecca Loos deed. Daarna was hij weer 'gewoon leuk'. Maar hij is eigenlijk veel meer dan dat.

Zestien, dat is het aantal vrijwilligersinitiatieven waar Beckham bij betrokken is (geweest). Zo is hij medeoprichter van Malaria No More, een organisatie die zich ervoor inzet de dood als gevolg van malaria te voorkomen. Daarnaast steunt hij Help for Heroes, wat erop gericht is gewonde soldaten uit Afghanistan en Irak te helpen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan: als UNICEF-ambassadeur vecht hij mee in de strijd tegen aids, als voetballer haalde hij 185.000 dollar op voor een organisatie die het doel heeft kindermishandeling te bestrijden. En dan is hij nog actief voor de Victoria and David Beckham Charitable Trust. Hiermee helpen hij en Posh kinderen die dit nodig hebben aan een rolstoel. Dave is dus écht een mooie man.


Welke celeb zou jij meer op waarde schatten?