15 herkenbare situaties voor introverte mensen

Psyche & spiritualiteit door Karin
Er zijn meer extraverte mensen op deze aardbol, dan introverte. En daarom voel jij je af en toe alsof je een aliën bent. Hoeft niet: wij – en meerderen op deze aardkloot – snappen jou en je struggles. 15 herkenbare problemen voor intro’s.
 
Want alleen introverte mensen snappen dat…
 
… als je op de trein aan het wachten bent op het station van Huttefruttemeer, je hoopt dat je geen bekende uit het dorp tegenkomt waar je de gehele treinrit mee moet kletsen. Jij luistert liever naar je iPod.
 
… je na een borrel waarop je allemaal nieuwe mensen hebt ontmoet, compleet uitgeblust bent van alle indrukken en prikkels.
 
… je opziet tegen dat feestje van je goede vriendin. Niet omdat het het háár feestje is, maar je zit liever ’s avonds op de bank met je konijn en je vriend.
 
… je zelf weet dat je de perfecte kandidate bent voor die vacature, maar omdat je vrij bescheiden bent, je weer eens niet wordt aangenomen. Moet je dan écht van de daken schreeuwen dat je geweldigawesomemissperfection bent?!
 

… je liever je verjaardag met een paar goede vriendinnen viert in plaats van de hele Jimmy Woo af te huren voor al je 500 Facebook-vrienden die je één keer per jaar spreekt.
 
… dat je ook liever een paar goede vriendinnen hebt waarmee je alleen afspreekt dan een hele vriendengroep hebt waarmee je elke vrijdag in club Feet Off The Ground moet afspreken.
 
… je je niet druk maakt als je drie Instagram-volgers verliest.
 
… je energie krijgt van een dag lekker rommelen in huis.
 
… je je soms op werk afsluit door een koptelefoon op te zetten, in plaats van je met elk gesprek van je collega’s te bemoeien.
 
… je graag na een lange dag werken lekker naar huis wilt om je batterij op te laden in plaats van nog met je collega’s naar De Bubbles te gaan om vervolgens de volgende dag met een kater en twee uur slaap weer op je werk te moeten verschijnen.
 

… je niet elke poep of scheet op Facebook hoeft te zetten, omdat het anders ‘niet gehappened is’.
 
… alleen thuiswerken af en toe heerlijk is.
 
… je een beetje zenuwachtig bent als je iemand gaat ontmoeten – zakelijk of privé – die je nooit eerder gezien hebt.
 
… je het eigenlijk vrij kak vindt als je een uitnodiging krijgt voor een feestje of borrel waar je niemand kent. Eind van de avond ben je 35 awkward moments rijker.
 
… je heus geen aliën of mensenschuw bent. Ondanks je introvertheid ga je ook weleens flink uit je dak in de kroeg en ben je heus een sociaal persoon die ook adrem kan zijn.
 
Ken jij nog meer situaties waarin jij als introvert persoon belandt?