Alleen vrouwen herkennen?

Lifestyle door Mariëlle
Ja, mannen herkennen het verschil tussen een Volkswagen Polo en een BMW 1-serie. Net zoals ze de borsten van Pamela en Kim Holland met gemak kunnen onderscheiden. Knap hoor, maar de volgende dingen zien wij vrouwen dan weer.

Mannen denken meteen dat je té veel eet als je een rolletje op je buik hebt staan. Ze hebben geen idee dat dit ook wel eens de altijd veel te strakke rand van een panty kan zijn. Alsof dat nog niet irritant genoeg is, zien ze ook niet dat iemand hen probeert te versieren waar ze bijstaan. Niet dat wij ze ooit wijzer zullen maken. Nee, straks gaat hij haar aandacht ineens bekijken zoals het bedoeld is. Pff, echt niet dat je ze daarbij helpt. Er zijn zoveel dingen die mannen niet inzien en die alleen vrouwen herkennen.


1. De rand van de veel te strakke panty (die overigens áltijd te strak zit aan de bovenkant).

2. Het wapperen van de onderkant van de panty (die overigens altijd veel te los zit wanneer je de bovenkant op maat inslaat).

3. Hoe vrouwen mannen versieren. "Echt, vond je het optreden écht te gek? Ja wij ook bla bla bla..." En hij vertelt enthousiast over het optreden van zijn band. Nul idee dat zij haar ogen meer gebruikt dan haar oren en al haar charmes in de strijd probeert te gooien. Hilarisch.

4. Een halve kip van de poelier of een halve kip van de snackbar. Ze proeven het verschil echt niet. Hoewel mannen natuurlijk wel carnivoren zijn. Misschien is de vergelijking met biologische olijven en Euroshopper olijven een beter voorbeeld. Dat proeven ze dus echt niet.

5. Mannen zien geen verschil tussen mascara's. Echt niet? Hoe dan?! Maar met deze supersonische, veel te dure mascara sprankelen m'n ogen toch veel mooier?

6. En wat dacht je van de no-make-up look, terwijl je écht wel make-up draagt. Mannen denken werkelijk dat jij als natural beauty op de wereld geworpen bent. Vrouwen neem je hier heus niet mee in de maling.

7. Waarom iemand er onverzorgd uitziet of niet. Mannen kunnen er de vinger niet opleggen, die vinden het gewoon. Vrouwen hebben oog voor loshangende rafels, pluisjes en zwervende kattenharen.

8. Joh, ben je naar de kapper geweest? Ja, vrouwen zien dit. Bij mannen moet je eerst pontificaal hun gezichtsveld veroveren en ze met een fronsende blik aangapen terwijl je manen in hun gezicht wapperen. "En? Zie je het al?"


9. Stof. Het prikt als een doorn in ons oog totdat we de moed kunnen vinden om ons leven ervan te ontdoen. Mannen zien het pas als het écht zichtbaar is. En dan is het al te laat, want dan is je moeder al 186.004 keer over de vloer geweest (en heb jij er inmiddels al wat poetsdoekjes aan vuil gemaakt).

10. Dat sommige grappen ongepast zijn in bepaalde situaties. En het ergste: mannen komen er nog mee weg ook!

11. Echt leer en 'vegan' leather. Vegetarisch leer is gewoon nepleer en dat zie je, ruik je en voel je. En met een beetje ballen kun je het ook checken met een vlammetje.

12. Wat planten toevoegen aan een huis. In een mannenhuis mist namelijk altijd iets: planten.

13. Dat katten niet brullen om aandacht, maar gewoon om een beetje water en brokken.

14. Dat katten niet alleen maar irritant in de weg lopen, maar lekker willen knuffelen en spelen.

15. Vrouwen herkennen wanneer iemand fooi verdient. Mannen zijn daar toch veel te makkelijk in. Eén gulle knipoog van de serveerster laat alle redenen om fooi te skippen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Nee, beheer jij die geldzak maar mooi. Want fooi is voor mensen die wérken voor hun knaken. En niet voor de chicks die na drie keer vragen nog steeds niet snappen wat appelsap nou precies is.

16. Dat je een bandshirt niet kunt dragen naar een sollicitatiegesprek. Is dit overdreven? Wat dacht je van een verwassen zwart t-shirt naar een begrafenis. Yes, die is wel herkenbaar, hè? Als we het niet dachten...

17. Dronken opdringerige mannen. Die herkennen wij ook. Ze zijn te herkennen aan hun adem, praatjes en dwangmatige drang naar contact. Mannen herkennen het als 'sociaal', vrouwen herkennen het als: WEGWEZEN!

Welke dingen herkennen wij vrouwen nog meer?