Dingen waar je nooit spijt van moet hebben

Vrije tijd door Sabine
Tijdens ons leven hebben we allemaal al heel wat tenenkrommende momenten meegemaakt en waarschijnlijk zijn er ook een aantal dingen die je liever niet had gedaan. Toch is het lang niet altijd nodig om hier spijt van te hebben.

Doordat jij de volgende dingen wel hebt gedaan, is je een hoop ‘wat als’-momentjes bespaart gebleven. Van deze dingen moet je namelijk nooit spijt hebben!

De verkeerde opleiding kiezen

Oké, die studieschuld die je op je naam hebt staan is nou niet echt iets waar je trotst op bent. Maar dat je een paar keer van opleiding bent veranderd, heeft er juist voor gezorgd dat je nu wel het juiste doet/hebt gedaan. Je ging immers eerst af op de opleiding die je leuk leek, maar bleek niets voor je te zijn. Ook hiervoor geldt weer: een ervaring rijker. Als je de verkeerde opleiding niet eerst had gedaan, had je waarschijnlijk ook niet gekozen voor de opleiding dat wel de juiste keus voor je was!



Een gestrande relatie

Nee, niemand gaat een relatie aan met het idee dat deze toch wel een keer gaat stranden, dus ook jij niet. Logisch dat je verdrietig bent als een relatie wordt beëindigd. Maar heb nooit spijt van een relatie die is mislukt en bekijk het ook niet als verkeerd geïnvesteerde tijd. Hoewel je misschien een andere uitkomst had verwacht, leert een verbroken relatie je veel. Je weet nu bijvoorbeeld wat je wel zoekt in een volgende relatie, maar ook wat je echt niet meer wilt.

In jezelf geloven

Ja, het kan gebeuren dat je jezelf een keer overschat, maar dat kan iedereen gebeuren. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in jezelf en als iets een keer niet lukt, komt het vast de tweede of derde keer wel goed. Het is niet nodig om jezelf te onderschatten of om jezelf arrogant te vinden. Stevig in je schoenen staan maakt het leven zoveel prettiger, dus heb er nooit spijt van als je in jezelf gelooft.



Een mislukte emigratie

Vol goede moed begin je aan een spannend buitenland avontuur. Dat het niet uitpakte zoals je wilde, voelt voor jou als een flinke domper en je hebt het gevoel dat je met hangende pootjes terug moet. Maar bekijk het eens zo: je kiest voor je geluk. Niemand die het gek vindt dat je terugkomt omdat je het gewoon verschrikkelijk vond aan de andere kant van de wereld.  

Voor jezelf kiezen

Af en toe mag je best weleens iets egoïstisch doen. En daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je zomaar door het rode stoplicht kunt rijden omdat je te laat bent en je de rest maar voor je laat remmen. We vinden dat je best eens voor jezelf mag kiezen. Zo hoef je bijvoorbeeld die ene droombaan niet te laten schieten omdat je beste vriendin ook haar zinnen had gezet op die baan.

Waar zal jij nooit spijt van hebben?