Financieel detoxen doe je zo

Werk & studie door Redactie Ze.nl
Ben jij net iets te vaak blut en heb jij aan het einde van je geld vaak nog een stuk maand over? Dan is het de hoogste tijd voor een financiële detox! Lees hier wat handige tips hoe je voortaan beter met geld om kunt gaan.
 
?Yep, je leest het goed: financieel detoxen. Voor wie niet vies is van een uitdaging en de bezem eens flink door haar financiën wil halen, heeft How 2 Spend It iets leuks: de Financiële Detox Challenge. Tijdens deze gratis challenge, ga je zes weken lang aan de slag met jouw financiën. Via de mail ontvang je elke week een andere opdracht, je gaat op ‘spending dieet’, je neemt je inkomen en uitgaven onder de loep en je ontdekt wat jouw ‘toxic spending habits’ zijn. Lees hier vier goede redenen om deze uitdaging aan te gaan!
 
 
1. Omdat het heerlijk is om geen geldstress te hebben
Lig je ‘s nachts weleens te piekeren over hoe je die dure tandartsrekening gaat betalen? Heb je zo goed als geen financiële buffer en schiet je in de stress zodra je wasmachine tekenen van overlijden vertoont? Stress hebben is nooit leuk en het is ook nog eens ongezond voor je. Geld kan voor veel stress zorgen. Dat hoeft niet zo te zijn. Wanneer je jouw financiële zaakjes goed geregeld hebt, zul je zien dat je geldstress sterk verminderd. En dat gevoel is onbetaalbaar.
 
2. Jouw dromen worden werkelijkheid 
Misschien lijkt die megabruiloft of die droomvakantie wel onbereikbaar, omdat sparen je nou eenmaal niet lukt. Wanneer je duidelijke doelen voor jezelf  hebt opgesteld en concreet hebt berekend welk geldbedrag er nodig is om je dromen te realiseren, heb je focus. En dat is precies wat je nodig hebt om ‘nee’ te kunnen zeggen tegen financiële verleidingen, zoals shopsessies. 
 
 
3. Je spaarvarken wordt er dikker van
Na een tijdje van uithongeren, is het ook wel weer leuk om je spaarvarken vet te mesten, toch? Het geeft een fijn gevoel van zekerheid om een appeltje voor de dorst te hebben. Je hebt niet gelijk een megaprobleem wanneer onverwachte rekeningen zich aandienen (en dat doen ze altijd op een ongelegen moment). 
 
4. Omdat jij uitmaakt waar je geld naar toe gaat
“A budget is telling your money where to go, instead of wondering where it went”. En zo is het maar net. Misschien heb jij soms geen idee waar je geld naar toe is gegaan, maar gaat het altijd sneller op dan je het zelf doorhebt. Wanneer je precies weet wat er maandelijks inkomt en welke uitgaven je hebt, kun je een budget vaststellen. Geen financiële verassingen meer! 
 
Financieel detoxen, zeker zo net voor die dure feestdagen, heeft dus zeker zijn voordelen. Je kunt je aanmelden op how2spendit.nl!

Ga jij de challenge aan?