Bummer: mannen bevalt alleen maar het idee van een slimmere vriendin

Relaties door Sabine

We zijn zelf beretrots op het welverdiende ingelijste hbo-diploma boven ons bureau. Maar helaas is het nu best lastig om er werk mee te krijgen. En volgens onderzoek vermoeilijken we onze kans bij de mannen er ook nog eens mee. Géweldig!

Je hebt er de leukste avondjes uit voor laten schieten, hebt er een chronisch slaaptekort aan overgehouden én je hebt al je centen van dat crappy bijbaantje naar je universiteit overgemaakt. We hebben ons echt uit de naad gewerkt voor dat hbo-diploma of wo-diploma! En nu blijkt dat we er maar beperkt van kunnen profiteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen het idee van een slimmere vriendin hartstikke hot vinden, maar dat ze in werkelijkheid hartstikke geïntimideerd raken door een beauty with brains. Zijn we mooi klaar mee…


Voor het onderzoek kregen 105 mannen een hypothetisch scenario onder de neus geschoven waarin vrouwen zowel beter als slechter dan hen presteerden. Hierna werd aan de heren gevraagd welke dames voor hen potentieel date material waren. De mannen gaven aan meer interesse te tonen in slimmere vrouwen dan in de vrouwen die minder intelligent waren dan hen.

Minder interesse na ontmoeting

Maar de mannen trokken zich terug als bange honden met de staart tussen de poten toen ze tegenover vrouwen werden gezet die beter presteerden dan hen. Hierna werd weer aan de mannen gevraagd om de vrouwen te beoordelen. En wat denk je? Volgens de onderzoekers ‘hadden mannen de neiging om de vrouwen als minder aantrekkelijk te boordelen dan eerst’, ook hadden ze minder interesse om na het gesprek telefoonnummers uit te wisselen en verloren ze interesse in een date met haar.



Gelukkig is de hoop nog niet vervlogen, ladies. De onderzoekers gaven namelijk toe dat de testgroep wel wat aan de magere kant was. Het is goed mogelijk dat dit resultaat niet voor alle mannen geldt. Er is dus hoop! De onderzoekers hadden overigens ook een verklaring voor het datinggedrag van de mannen. En het heeft puur met haantjesgedrag te maken. De mannen hebben namelijk het idee dat hun mannelijkheid wordt aangetast wanneer ze met een slimmere vrouw gaan.

Maar dames, niet getreurd. Er is natuurlijk niet voor niets een speciale datingsite voor hoger opgeleiden. Er zijn dus vast wel mannen die dat slimme brein van je ontzettend sexy vinden!

Wie is er slimmer binnen jouw relatie? Jij of je vriend?