Voor- en nadelen van oudere mannen

Lifestyle door Mariëlle
Grappig eigenlijk: mannen vallen vaak op jongere vrouwen terwijl vrouwen juist vaak op oudere mannen vallen. Dat is perfect zou je denken, maar aan die oudere mannen zitten ook voor- en nadelen.

Hoe vaak hoor je het wel niet dat de man binnen een relatie ouder is dan de vrouw? Pretty vaak. Iets met oerinstinct. Mannen vallen namelijk van nature op jongere vrouwen, want die zouden vruchtbaarder zijn. Ja, lekker dan! Zitten wij opgescheept met die oude knarren. Die we eigenlijk maar wat leuk vinden. Maar het is niet altijd zo gunstig als het lijkt. Er kleven zowel voor- als nadelen aan.


Magere Hein komt eerder

Ze gaan eerder dood. Het allergrootste nadeel aan een oudere man is dat de kans groot is dat magere Hein eerder hem bezoekt dan jou. Een vreselijk vooruitzicht, maar wel realistisch. De gemiddelde levensverwachting is bij mannen namelijk minder hoog dan bij vrouwen.

Ze zijn wijzer

Oudere mannen hebben alles al een keer meegemaakt, dus je kunt alles mooi bij ze afkijken. Zij kunnen je helpen, weten bijvoorbeeld precies hoe je zaken als je belastingaangifte moet doen en bij welk inkomen je geen recht meer hebt op zorgtoeslag. Die boete hebben zij namelijk al een keer op de deurmat gehad en daardoor kun jij zulke post voorkomen.

Ze kunnen een vaderfiguur uithangen

Omdat hij het allemaal zo goed weet kan hij je ook betuttelen, alsof jij het allemaal niet zo goed weet en hij jou alles nog moet leren. Hij kan betweterig doen waardoor jij je wellicht wat snollerig kan voelen. Niet de bedoeling.

Ouwe sextijger

Ze durven misschien net iets meer in bed. Wijsheid komt met de jaren. Ook op de plek waar je hoort te slapen, maar ook hele andere dingen kunt doen. Aan de andere kant hebben ze waarschijnlijk ook net wat eerder het beruchte blauwe pilletje nodig.

Ze zijn slim

Je hebt iemand om je aan op te trekken. Iemand waar je tegenop kunt kijken. Dat is onwijs sexy.


Goede smaak

Oudere mannen kleden zich vaak beter. Ze weten precies wat ze willen en hebben inmiddels hun eigen kledingstijl. Ze kennen hun eigen smaak. Ze weten wat ze mooi vinden en durven daardoor te investeren.

Zelfvertrouwen

Ze zijn zo lekker zelfverzekerd. Maakt hen het uit of iemand commentaar op ze heeft. Waar wij transformeren in een dalmatiër met rode vlekken en meteen een roddelimperium opbouwen om onszelf in te dekken, zijn zij de rust zelve en kan het ze echt niet boeien. Dat haantjesgedrag heeft hij ook achter zich gelaten. Hij voelt totaal niet de behoefte om zichzelf te bewijzen.

Money is funny

Ze hebben meer geld, want ze hebben meer werkervaring, dus ze verdienen meer. Dus kunnen ze jou best eens mee uiteten nemen. En dat doen ze dan ook maar al te graag. Want ze hangen maar al te graag het mannetje uit.

Zen Koning

Ze zijn onze zen-factor. Ook in het leven hebben ze meer ervaring, waardoor ze beter kunnen relativeren. Dus als jij weer eens met je ongestelde stresshoofd als een kip zonder kop loopt te kakelen, kan hij jou tot bedaren brengen. Daar heb je helemaal geen dokter Rossi voor nodig.


Prince charming

Oudere mannen zijn charmanter. Houden nog deuren voor je open, snappen nog wat 'dames gaan voor' betekent en doen graag wat extra’s voor je.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Hechten waarde aan de kleine dingen in het leven. Inmiddels hebben ze alles al en zien daardoor de ruimte om ook de kleine dingen, die er eigenlijk veel meer toe doen, te waarderen.

Ojee crisis!

Maar ja, oudere mannen hebben ook eerder een midlifecrisis. En wat moet je daar nou weer mee aan, als jij zelf in de bloei van je leven zit? Verschillende levensfases waarin jullie niet synchroon aan elkaar lopen, kunnen botsen.

Stabiele factor

Dikke vette kans dat jullie relatie wel stabieler is. Oudere mannen staan vaak steviger en stabieler in hun relatie.

Val jij op oudere of op jongere mannen?