Mannenpanel: Over daten

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Wij vrouwen praten honderduit over mannen en al hun rariteiten. Maar mannen hebben ook het nodige te bespreken als het over ons gaat. Daarom hebben we een mannenpanel opgericht om al onze brandende vragen te beantwoorden!
 
Mannen kunnen sexy, charmant, grappig en zorgzaam zijn, maar ook totaal onbegrijpelijk! Daarom hebben we een panel in het leven geroepen, zodat we onZe mannen regelmatig het hemd van het lijf kunnen vragen over seks, relaties, ruzies en vrouwenkwaaltjes. Zullen we dan eindelijk weten wat er in hun hoofd omgaat?
 
Deze week praten de mannen over daten. Hoe denken ze over seks op de eerste date, details delen met vrienden en afzeggen op het laatste moment?
 
Even voorstellen...
 
 

Links: Tom (23)
Rechts: Jari (21)


Peter (29)


Ben je zenuwachtig als je een date hebt?
Tom: "Ja, altijd wel een beetje. Maar dat zijn vaak gezonde zenuwen. Ik denk dat het ook niet goed is als je helemaal niet zenuwachtig bent."
Jari: "Als het goed is wel. Als je met een leuk iemand gaat daten moet je wel een beetje nerveus zijn. Ik ben meestal wel een beetje zenuwachtig."
Peter: "Nee, misschien een beetje. Er is altijd wel een beetje spanning, maar echt zenuwachtig ben ik niet."
 
Zoek jij de persoon met wie je op date gaat van tevoren op?
Tom: "Dat ligt er een beetje aan hoe ik diegene heb ontmoet. Ik denk het wel, gewoon om even te kijken. Ik heb dat weleens gedaan, maar het is niet iets dat ik altijd doe. Dan ben ik gewoon benieuwd naar foto's, om te zien of ze wel zo leuk is als ik denk dat ze is."
Jari: "Ja, meestal wissel je dat ook wel uit. Ik kijk meestal een beetje op Instagram naar foto's."
Peter: "Nee, meestal niet. Dan ga je een beeld van iemand vormen, terwijl het leuker is om iemand echt te leren kennen."
 
Vind jij dat de man de vrouw moet uitvragen?
Tom: "Ik vind dat het zeker ook andersom mag gebeuren, maar ik merk wel dat mannen vaker vrouwen mee uitvragen. Hoewel het wel leuk zou zijn als het een keertje andersom is."
Jari: "Dat maakt niet uit. Ik ben meestal wel degene die de ander mee uitvraagt."
Peter: "Andersom is toegestaan, maar meestal is het toch wel de man die het moet doen. Dat wordt een beetje van je verwacht."
 
Heb je weleens een smoes gebruikt om een date af te zeggen?
Tom: "Ja, zeker. De smoes was dat ik iets met mijn familie ging doen en dat ik niet kon gaan. Dat was een week van tevoren en ik heb haar daarna niet meer gesproken. Ze vroeg ook niet door, ze zei alleen 'oké'. Dus toen had ik ook zoiets van 'ze weet wel dat ik er onderuit wil'."
Jari: "Nee. Volgens mij heeft een vrouw dat ook nog nooit bij mij gedaan."
Peter: "Nee, dat denk ik niet. Maar iemand heeft het ooit ongetwijfeld bij mij gedaan."
 
Wat vind je van zoenen op de eerste date?
Tom: "Het moet niet, maar mag sowieso wel. Het is ook wel leuk, maar het hangt er wel vanaf wat je van elkaar vindt." 
Jari: "Het mag wel, maar het moet niet. Het is maar net hoe het gaat."
Peter: "Als je niet zoent bij een leuke date is het een slecht teken. Het hoort een beetje bij het ritueel."
 
Wat vind je van seks op de eerste date?
Tom: "Kan. Het is ook weleens voorgekomen, maar het moet niet. Ook hier ligt het eraan wat je van elkaar wilt."
Jari: "Ik zou het niet zo snel doen, maar het kan wel... Ik heb het ook nog nooit gedaan op de eerste date."
Peter: "Kan, maar hoeft niet. Ik heb het weleens gedaan op de eerste date, ja."
 
Wat is jouw ideale date?
Tom: "Wandelen is vaak wel leuk, maar het ligt eraan of het gezellig is met elkaar. Ik ben wel een keertje met iemand gaan wandelen, toen gingen we vervolgens wat drinken en toen was het zo gezellig dat we de hele stad doorgingen. Je moet elkaar wel wat te vertellen hebben."
Jari: "Ik heb niet echt een voorkeur voor een plek."
Peter: "Een date waarbij je iets doet. Dus niet in een café, maar echt een acitiviteit. Dan raak je buiten je comfortzone. Ik ben weleens wezen kanoën op een eerste date, dat was wel onconventioneel."
 
Bespreek jij een date met je vrienden (en hoe gedetailleerd)?
Tom: "Ja, ik heb één maatje waar ik het echt mee bespreek. Als het heel gezellig was, kan ik ook wel in detail treden. Ik doe het niet van minuut tot minuut, maar bijvoorbeeld wel dat het heel leuk was. Dan kan ik ook heel specifiek worden. Ik ben weleens in detail getreden over hoe ze zoende. Als het echt heel leuk was, vind ik dat ook wel leuk om te vertellen."
Jari: "Ja, ik denk wel dat ik vertel dat ik op date ben geweest. Maar het is niet dat je dat heel gedetailleerd gaat vertellen. Wij zeggen gewoon 'het was leuk' en dat is het dan."
Peter: "Ja en dan vrij gedetailleerd. De vraag die altijd komt is: is dit een blijvertje?"
 
Hoe maak jij je klaar voor een date?
Tom: "Ik ben niet aan het bedenken wat ik ga aantrekken, ik trek gewoon iets leuks aan. Ik besteed er dus niet heel veel aandacht aan, maar ik denk dat dat ook niet per se hoeft."
Jari: "Ik ben er niet teveel van tevoren mee bezig. Ik gooi eerder vijf minuten van tevoren wat aan dan dat ik heel lang bezig ben met mijn haar en kleding."
Peter: "Vijf minuten van tevoren doe ik iets aan. Ik heb helaas niet de hele dag de tijd om ermee bezig te zijn."

Bekijk hier de vorige editie van het mannenpanel!