Zo kun je probleemloos een vals nummer geven aan die creep

Vrije tijd door Sabine

Je maakt een milliseconde oogcontact met die vent tegenover je en voor je het weet staat hij klaar met z’n smartphone om je nummer erin op te slaan. Maar eigenlijk wil je je nummer niet geven. Gelukkig is dat euvel met deze service verholpen!
 

Je kent het wel: je gaat met de voetjes van de vloer en opeens staat er een of andere creep naast je die bedelt om je telefoonnummer. De alarmbellen gaan af en je ziet hoe je vriendinnen je vol medelijden aankijken. Het liefst wil je hem negeren, maar je merkt aan zijn opdringerige karakter dat hij je pas met rust laat wanneer hij die felbegeerde tien getallen heeft bemachtigd. Gelukkig kun je met deze service probleemloos een vals nummer geven.



Een vals nummer
We stellen je graag voor aan Phox. Nee, het is geen aantrekkelijke jonge god, maar een briljante service die je uit een vervelende situatie kan helpen. Phox zorgt er namelijk voor dat je zonder geduvel een vals telefoonnummer kunt opgeven aan die dronkaard. Maar als je te maken hebt met een jongeman die nog niet te diep in het glaasje heeft gekeken en je een testberichtje wil sturen, kun je die alsnog ontvangen. Phox maakt het met haar fancy service namelijk mogelijk om wél gewoon berichtjes te ontvangen en te versturen. Klinkt goed, hè!

Wanneer je je inschrijft bij Phox, stuurt de service je een telefoonnummer dat je aan Jan en alleman kunt geven. Wanneer degene die jouw neppe nummer heeft bemachtigd je een berichtje stuurt, zul je ze alsnog ontvangen. Stel dat je hem best een kansje wilt geven, kun je gewoon reageren op zijn berichtjes en lijkt het alsof ze afkomstig zijn van je valse nummer. Ideaal! En als de Romeo in kwestie graag je stem wil horen en je opbelt, krijgt hij de ingesprektoon te horen.



Klein nadeel
Maar (er is ook altijd een maar, hè), het gebruik van de Phox-service is niet gratis. Logisch ook, want maandelijks wordt er ook een fors bedrag van je bankrekening gehaald om je abonnement te bekostigen. De eerste zeven dagen kun je gebruik maken van een gratis trial en hierna moet een klein bedrag worden betaald.
 

Je hoeft je valse nummer natuurlijk niet alleen maar aan vervelende kroegmannetjes te geven. Je kunt de Phox-service ook gebruiken wanneer een of andere straatverkoper je telefonisch wil benaderen voor de géweldige deal die hij voor je heeft klaarliggen.

Zou jij de Phox-service inschakelen? Of neem je toch maar het risico met een ‘echt’ nepnummer?