De 7 struggles van popcorn

Eten door Sabine
Een bioscoopavondje is niet compleet zonder een bak gepofte maïs waarin je gretig kunt graaien. We houden van de smaak, de geur en de structuur van de witte wolkjes. Maar helaas brengt popcorn ook heel wat struggles met zich mee.

 
Ongeduldig sta je voor de magnetron te wachten als een kind voor de wasmachine wanneer zijn favoriete knuffel erin zit. Je ziet hoe je zak maïskorrels rondjes draait en je ziet ‘m langzaam groeien. De geur van popcorn dringt je neus binnen en je begint te watertanden. Nog even en je kunt met volle teugen van het witte goud genieten. Terwijl je fantaseert over de popcornsmaak en je brein bijna op hol slaat, vergeet je even dat popcorn ook heel wat struggles met zich meebrengt, zoals…

 

 
Niet gepofte stukjes
Sommige stukjes lijken goed gepoft. Met de nadruk op líjken. Zodra je het wolf in schaapskleren-stukje in je mond stopt, heb je het idee dat al je tanden spontaan afbreken terwijl je de harde maïskorrel probeert te vermalen.

Maïsvliesjes

Er komen altijd maïsvliesjes tussen je tanden terecht. Je loopt zo een tongblessure op terwijl je het velletje probeert weg te werken. Wanneer dat niet werkt, wordt er een tandenstoker bij gehaald. En wanneer ook dat niet werkt, worden de vingers toch echt charmant in de mond gestopt.

Knoeien

Popcorn wordt vier keer zo klein wanneer je het in je mond stopt. Daarom pak je van popcorn niet zomaar één popcorntje of twee. Nee, we steken onze handen in de bak alsof het hijskranen zijn. Zoveel mogelijk popcorn moet in een keer worden gegraaid. Maar er ontglipt er áltijd eentje wanneer je dit doet.

Juiste tijd

Tijdens het opwarmproces weet je nooit zeker wanneer je de magnetron moet stoppen en de zak eruit kunt trekken. Ja, er zijn een paar zogenaamd handige vuistregeltjes voor bedacht. Toch eindig jij altijd met een half gepofte zak of zit er een verbrand smaakje aan je snack.  

Overkill aan toppings

En om nog even een stap terug te gaan: wanneer je in een creatieve bui bent en besluit helemaal zelf popcorn te maken, eindigt er altijd te veel zout in de bak. Of is er een lolbroek die er lekker Amerikaans gesmolten boter over wil gooien.



Het decolletéprobleem

We hadden het net al over de stukjes die je altijd ontglippen, hè. Maar op een of andere manier vallen de witte duiveltjes áltijd in je decolleté. Als je in een donkere bioscoop zit, kun je het er nog een soort van onopvallend uit vissen. Maar in een woonkamer tijdens een feestje wordt het al wat lastiger.

Mondhoeken die barsten

Een hand kun je makkelijk vullen met popcorn. Maar soms gaat het er bij ons iets te gulzig aan toe en willen we de popcorn gevulde hand met popcorn in één keer naar binnen stouwen. Soms lukt het, soms niet. Een ding is zeker: je loopt een groot risico op scheurtjes in je mondhoek. Auw.
 
Wat vind jij het vervelendst aan popcorn eten?