De levenslessen van Bassie en Adriaan

Eten door Mariëlle
Kattenkwaad leer je van je vader, je moeder probeert nog wat van je te maken door allemaal regeltjes aan je te hangen en alle andere levenslessen hebben we te danken aan de afleveringen van Bassie en Adriaan. Dat is wat het is.

Ooit geweten dat je een eitje op de motorkap kunt bakken als het heet genoeg is? Bassie en Adriaan deden het voor. En ook het levensmotto ‘altijd blijven lachen’ komt van onze vriendjes Bas en Aad. We leerden zoveel van die clown en acrobaat. De basislessen des levens komen van deze circusbende.

 
1. Les één is toch wel veilig oversteken en dat links het andere rechts is.
 
2. Dus zo voelt het om een reus te zijn.
 
3. We leerden dat je bij een graad of 45 best een eitje kunt bakken op de motorkap. En die eitjes draai je dan natuurlijk om met een metalen spatel. En wil je nou echt weten hoe Bassie zijn kookervaring in de strijd gooit, bekijk dan hier de hele video.
 
4. Ons levensmotto: wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.
 
5. Bassie en Adriaan introduceerden een goed alternatief voor scheldwoorden: drommels, drommels, drommels. Heilig!
 
6. Ze leerden ons Hoe. Belangrijk. Leren. Is.
 
7. Bassie leerde ons welke soorten lach er bestaan.
 
8. Je denkt dat het het is, maar het is het niet. Of je denkt dat het het niet is, maar het is het wel. Dat is vergissen, aldus Bassie en Adriaan.
 
9. In Spanje zijn ze niet doof, maar verstaan ze ons niet omdat ze er 'raar praten'. Ze praten er Spaans, legt Adriaantje uit. Hij leert je dat 'uno, dos, tres' 'één twee drie' betekent. No shit!
 
10. Voor wie een carrièreswitch overweegt: Bassie en Adriaan laten je zien hoe het is om bij de post te werken - in het jaar nul.
 
11. Zelfs één van de eerste lessen van de Nederlandse taal, het alfabet, hebben we van de clown en de acrobaat.

Thanks!