Zo verhelp je een slechte adem

Lichaam door Sabine
Zeker wanneer je op date gaat, wil je niet uit je straatje ruiken. Helemaal niet wanneer er een grote zoenkans is. Je wilt ‘m natuurlijk ook niet afschrikken met een putlucht. Gelukkig is er een hoop dat je ertegen kunt doen.

Een vieze adem kan vervelend zijn voor jou en voor degene met wie je praat. Maar hoe los je het op? Gelukkig hoef je niet meteen naar de dokter of de mondhygiënist te rennen. Er zijn ook een aantal dingen die je eerst zelf kunt proberen!

 
Poetsen, flossen, tandenstokers 

Niet alleen is het goed om je tanden te poetsen om gaatjes te voorkomen, maar ook om vieze luchtjes tegen te gaan. Tandenpoetsen doet iedere Nederlander wel, maar flossen en stokeren is iets dat nog weleens vergeten wordt. Nou ja, vergeten… Daar zijn we meestal gewoon te lui voor. Maar geloof ons: het doet wonderen voor je adem. Zo haal je vuil weg waar je tandenborstel niet bijkomt.


 
Tong poetsen
Vaak vergeet je tijdens je schrobsessie om je tong mee te nemen, maar het zou zeker geen slecht idee zijn. Op je tong verzamelen alle bacteriën zich en zolang je ‘m niet poetst, blijven ze er natuurlijk zitten. Vooral op het achterste gedeelte van je tong zitten de stinkerds. Gebruik dus even een tongschraper of gewoon je tandenborstel.

Bepaald eten vermijden

Niet al het eten dat je nuttigt ruikt lekker. Probeer daarom bepaald eten te vermijden. Drink bijvoorbeeld geen koffie als je het niet écht lekker vindt. Je hoeft het trouwens niet helemaal te vermijden. Minderen helpt ook. Ben je een fan van knoflook? Dan kun je het bijvoorbeeld niet meer rauw eten. Rauwe knoflook is een stuk erger dan gebakken knoflook. Ook helpt het om het midden van je teentje knoflook niet te bakken, dat zorgt namelijk voor de ergste lucht.

Veel water drinken

Een droge mond is nooit goed. Zorg er daarom voor dat je genoeg water drinkt, zo’n twee liter per dag. Door genoeg water te drinken worden de slechte bacteriën die voor de stank zorgen weggespoeld.

 
Eet iets gezonds
Een slechte adem kan ook ontstaan wanneer je honger hebt of wanneer je aan het vasten bent. Door een verantwoorde snack als een appel of een stuk wortel te eten ga je dit tegen!
 
Stop met roken
Het spreekt best wel voor zich, maar roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar doet ook niet veel goeds voor je adem. Nog een reden dus waarom je moet proberen die sigaretten links te laten liggen.

Welke tips ken jij nog meer om een slechte adem tegen te gaan?