Je gaat gegarandeerd watertanden van deze baked cheesecake!

Eten door Christel

Wanneer je visite krijgt, schotel je je gasten al te graag een lekker gebakje voor. Naar de buurtsuper rennen voor een stuk taart kan, maar het is zoveel lekkerder om zelf wat in elkaar te flansen. Maak bijvoorbeeld deze cheesecake!

 
De luierikken onder ons vinden het heerlijk dat je een cheesecake normaal niet hoeft te bakken, maar voor deze verrukkelijke baked cheesecake van Comfort Snacks maken we graag een uitzondering!
 
Dit heb je nodig voor een klein taartje:

  • 100 gram Bastognekoekjes
  • 30 milliliter gesmolten boter
  • 350 milliliter roomkaas
  • 230 milliliter sour cream
  • 130 gram suiker
  • 3 eieren
  • 30 gram bloem
  • Vanille-extract
  • Aardbeien
  • Blauwe bessen
  • Citroensap (optioneel)
  • Geraspte gember (optioneel)

Dit moet je doen:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Sla de Bastognekoekjes tot kruimels en roer dit vervolgens in een kom met de gesmolten boter tot alles is vermengd.
  3. Bekleed je springvorm (doorsnede 18 cm) met bakpapier en verdeel de kruimels gelijkmatig in de vorm. 
  4. Klop in een kom de roomkaas los en voeg hier vervolgens één ei aan toe en roer dit tot het een geheel is. Doe hierna hetzelfde met de andere twee eieren.
  5. Roer de sour cream, suiker, bloem en vanille-extract door je beslag. Als je het lekker vindt, kun je ook nog geraspte gember en citroensap aan het mengsel toevoegen. 
  6. Schenk je beslag vervolgens in een springvorm.
  7. Bak je cheesecake 90 minuten in de oven.
  8. Laat na het bakken de cheesecake in de oven afkoelen! Doe je dit niet, dan kan de temperatuurswisseling ervoor zorgen dat er barsten in je cheesecake komen. Wanneer je cheesecake op kamertemperatuur is, moet je ‘m nog drie uur in de koelkast laten afkoelen.
  9. Serveer de cheesecake met bosbessen en aardbeien.
Geniet ervan!