Weg met het scheermes: voordelen van een wintervachtje

Haar door Sabine

We zijn al weer een aantal jaren heuse dametjes die net opkomende haartjes op ongewenste plekken als de wiedeweerga wegscheren. We zijn er best handig in geworden, maar toch heeft niet scheren ook echt wel voordelen!

We halen onze neus vaak op wanneer we horen dat iemand rondloopt met een oerwoud tussen haar benen, angorabeharing onder de oksels of spinnenwebfiguren op je benen. Maar beharing kan zéker voordelen hebben. Let it grow, let it grow, let it grow!

 
Kostenbesparend
Hoeveel centen smijt je op de toonbank wanneer je wilt afrekenen voor die 5-pack wegwerpmesjes? Of voor nieuwe scheerkoppen voor je Venus Embrace? Veel, heel veel. Dure grap hoor, zo’n pak nieuwe scheerkoppen. Je legt er zo 15 euri voor neer. En dan heb je er maar drie, hè. Voor je het weet is het zachte laagje weg en kun je ‘m weer vervangen. Niet scheren scheelt een heleboel money.

Meer tijd

Zeg nu zelf: hoe lang sta jij onder de douche wel niet te grasmaaien? Onder die warme straal willen we eigenlijk gewoon even wat quality time. Lekker ontspannen. Maar heel wat van je kostbare doucheminuten spendeer je aan het haarvrij maken je lichaam. Doe je dit niet, dan heb je veel meer tijd over om gewoon te ontspannen van de warme douchestraal en hoef je je lichaam niet in een hoek van 180 graden te wurmen om lastige plekken te scheren.
 
Ontspannen onder de douche
Je hoeft nu helemaal niet meer te stressen of de plek achter onze knie wel haarvrij is. Of met je kont tegen de koude muur knallen omdat je douchecabine veel te klein is om in te kunnen bukken om je enkels mee te nemen tijdens je scheerritueel.

Het schikt foute mannen af

Vaker dan gewenst komt er een foute vent op je af die met je begint te babbelen. Je hebt veel liever dat hij ‘m wiebert, maar je durft dat ook niet zomaar tegen hem te zeggen want voor je het weet haalt hij een mes tevoorschijn uit een verborgen zak in zijn jas. Oké, dat is alleen wat je moeder je wijsmaakt. Maar als je gewoon een lekker behaarde been hebt, hoef je ‘m dat maar per ongeluk te laten zien en hij schikt hem af.


Lekker warm

Een wintervacht heet natuurlijk niet voor niets een wintervacht: het houdt je lekker warm in de winter. Dus laat het lekker groeien. Wanneer je een zwarte panty aanhebt, zal de koude wind eerst je haren moeten trotseren voordat ze je een kippenvelletje kunnen bezorgen. Dubbel protection!

Optische illusie

Heb je spillebeentjes? Laat dan je haar helemaal staan. Niemand die precies kan zien hoe dun je benen zijn. Wat is nu been én wat is haar?

Geen rode pijnlijke bultjes

Als je niet meer scheert, zullen die vervelende rode bultjes op je bikinilijn ook verdwijnen als sneeuw voor de zon. En als je ze op een of andere miraculeuze wijze wél krijgt, ziet niemand ze. Je boes verbergt het wel. 

Ga jij het scheermes eens links laten liggen?