Je kunt het maar beter uitmaken als je je hier niet in herkent

Relaties door Mariëlle
Wel of geen relatie? Het kan zo moeilijk zijn. Je beslist over de rest van je leven! Net zoals bij kleren: bij twijfel, niet doen! Als je twijfelt moet je er niet aan beginnen zegt Derek Sivers met zijn Hell Yeah of no-filosofie.

Friends with benefits klinkt vaak leuker dan het is. Het idee is dat je in ieder geval nog seks hebt als je ook al geen relatie hebt. Maar het brengt nogal wat gedoe, verwarring en twijfels met zich mee. In de meeste gevallen voelt op een gegeven moment één van de twee meer voor de ander. Moet je dat zeggen met het risico dat je opgeeft wat je had? Moet je je mond houden om vervolgens verliefder te worden? Nee, je zegt het. Op het moment dat je eindelijk de lef hebt gevonden en de juiste woorden je strotje uit krijgt beantwoordt hij met "best, we kunnen het wel proberen en kijken waar het strandt." Wat doe je dan? REN! Ren weg! Heel snel. Want dit is duidelijk niet meant to be. Volgens de Huffingtonpost is het óf héél erg JA (hell yeah!), óf het is nee. Er zit niks tussen. Het 'proberen en kijken waar het strandt' eindigt altijd in een 'nee' of in een ongelukkig leven.


Derek Sivers bedacht de Hell Yeah of no-filosofie. Met deze filosofie maakt hij het mensen een stuk makkelijker om een keuze te maken of ze wel of geen relatie willen. Hij legt uit: als jij of degene met wie je een relatie wilt of hebt geen 'HELL YEAH' zegt, dan moet je er helemaal niet aan beginnen. Volgens hem is er geen ja, er is geen misschien, er is geen 'laten we het voor een paar dagen opschuiven', geen geneuzel, er is louter en alleen FUCK YEAH IK WIL VOOR DE REST VAN MIJN LEVEN BIJ JOU ZIJN! Best logisch, want als je twijfelt geef je eigenlijk al aan dat íets in jou zegt dat je niet wilt.


De kenmerken

Hell yeah- partners zijn volgens wetenschappers aan de volgende eigenschappen te herkennen:
- Je wordt een stuk relaxer van diegene. Je reageert niet zo (of minder) neurotisch op dingen dan bij je vorige partner.
- Hij is meer dan een gepassioneerde verslaving.
- Jullie hebben meer empathie voor elkaar dan voor wie dan ook. Jullie leven in harmonie, want jullie hebben een HELL YEAH-relatie!

Hoeveel van die punten kun je met 'ja' beantwoorden?