Waarom we zo van de sauna houden

Ontspanning door Elsemieke

Als je je blijft afvragen of je wel mooi genoeg bent, zie je een dagje sauna misschien niet direct als de ultieme ontspanning. Toch past een dagje poedelen in je blote niksie helemaal bij die healthy lifestyle die we allemaal nastreven.

 
Vind jij het heerlijk om een dagje door te brengen in de sauna, dan heb je de voordelen van zo’n ultiem relaxmomentje al ontdekt, good for you! Het is misschien een beetje eng om all naked te gaan, maar onder die laag kleren zien we er allemaal hetzelfde uit. Dit zijn de redenen waarom we zo van de sauna houden.

 

 

 
Stralend huidje
Ken jij ook van die vrouwen die van zichzelf een jaloersmakend stralende huid hebben? Waar jijzelf een laag foundation nodig hebt om een beetje goed voor de dag te komen, gaan zij met slechts een likje mascara vrolijk de deur uit. Grote kans dat deze chicks regelmatig in de sauna komen. Door al dat zweten komen afvalstoffen namelijk goed die poriën uit. Een flinke plens koud water op je gezicht en je huidje shinend iedereen tegemoet.
 
Eva-kostuum
Lijkt het je wel wat om je onder te dompelen in de warmte, maar zie je er tegenop om je in Eva-kostuum te hijsen? Je bent niet de enige. Geen enkel lichaam is perfect en iedereen heeft daar wel onzekerheden over. Denk maar zo, het kan altijd erger! Wanneer je eenmaal die badjas van je af hebt laten glijden, realiseer je je dat maar al te goed. Hallo hangborsten, hangbuiken en… gátverdamme! Heeft die man daar niet van een scheermesje gehoord?!  
 
Zelfvertrouwen
Die rolletjes op je heupen en buik vallen dus best mee in vergelijking met wat je allemaal om je heen ziet. Als je poedeltje naakt durft rond te paraderen in een omgeving met alleen maar onbekenden, dan zegt dat wel wat over je zelfvertrouwen. Dit ben ik, deal with it! Of niet… tja, dat is dan niet jouw probleem. Je bent daar om lekker te relaxen en een dagje met jezelf bezig te zijn. Heer-luk!

 

 

 

 

 
Snelle stofwisseling
Nog een leuk feitje: van de sauna kun je afvallen! Hebben we nu pas écht je aandacht? In zo’n houten blokhutje kan je lichaamstemperatuur namelijk binnen een kwartiertje stijgen naar ongeveer 39 graden. Wanneer je dit ongeveer een keer per week doet versnelt dat je stofwisseling en val je dus af. Tenzij je je natuurlijk elke keer compleet te buiten gaat aan het lopende buffet en al die lekkere taartjes van de menukaart. Burp!
 
Doei stress, hallo relax-mode
Eerlijk, wanneer was de laatste keer dat jij een dagje helemaal zonder afleidingen hebt kunnen ontspannen? Juist… Misschien moet je jezelf dan lekker verwennen in de warmte om eindelijk eens je hoofd leeg te kunnen maken. Uit onderzoek blijkt dat je hersenen in zo’n ruimte zonder afleiding en prikkels rustgevende endorfines aanmaken, waardoor je ook beter slaapt. Wij zijn om! Zzzzzzz…
 
Ga jij weleens naar de sauna?