Herkenbare struggles als je introvert bent

Psyche & spiritualiteit door Elsemieke
In de wereld van nu lijkt het wel of iedereen outgoing moet zijn om opgemerkt te worden. Je bent niet de enige met deze feelings. Introvert, teruggetrokken of zelfs sociaal gestoord? Dit zijn de struggles waar introverte mensen mee moeten dealen!

Stressen op een feest waar je niemand kent 
Je bent veel te vroeg aangekomen op het feestje waar je amper mensen kent. Je kijkt op je telefoon en doet net alsof je iets héél belangrijks aan het doen bent, net zolang totdat de vriendin verschijnt waarmee je hebt afgesproken. Pfieuw!

 
Telefoon opnemen
Als je dan eindelijk een keer een onbekend nummer opneemt, blijkt het ook nog eens iemand te zijn die je wat probeert aan te smeren. Zit je wéér aan zo’n klote abonnement vast om voor drie euro per maand een panda van bamboe te voorzien. Shit zeg!
 
Koude koffie
Als introvert persoon is het lastig om voor jezelf op te komen. Wanneer je ergens een koffietje bestelt en hij koud is bijvoorbeeld. Echt niet dat je om een nieuwe vraagt! Ook niet als de mozzarella in je salade Caprese ontbreekt. ‘Was alles naar wens?’ ‘Uhm, ja, prima hoor!’
 
Samenwerken
Kreeg je het vroeger al benauwd als je leraar wéér aan kwam zetten met een groepsopdracht? Vreselijk. Het liefst werk je alleen, dan weet je tenminste zeker dat het goed komt en je ook niet hoeft te overleggen.


Visite
Je vindt het meestal wel leuk om je vrienden te zijn, helemáál sociaal geïsoleerd ben je nu ook weer niet. Maar als je je net op de bank geïnstalleerd hebt met een grote zak chips en de bel gaat, doe je liever niet open. Leave me alone!
 
Muziek
Al die gezellig kletsende collega’s zijn aan jou niet besteed. Je sluit je het liefste af met een lekker muziekje. Komt je werkprestaties ook nog eens ten goede.
 
Sollicitatiegesprek
Je kan nog jarenlang praktijkervaring en een kilometer lang CV hebben, wanneer je niet spontaan genoeg overkomt kun je die baan wel vergeten. Werkgevers zullen onbewust afgaan op die leuke, enthousiaste en spontane concurrent. 

Hoe introvert ben jij?