Op dit moment van de maand zit jouw haar het slechtste

Haar door Elsemieke

We hebben er allemaal weleens last van: een bad hair day. Alsof al onze moodswings, grote vreetkicks en janksessies op that time of the month nog niet genoeg zijn: dit is hét moment waarop je haar er het slechtste uitziet. 
 
Je zou dus kunnen zeggen dat die maandelijkse poesblessure ons hele leven verpest. Hij blijkt namelijk ook verantwoordelijk te zijn voor dat verlepte kapsel waar niets mee te beginnen is. Volgens onderzoek zijn je hair struggles het ergste in de week voordat je ongesteld moet worden. Je kunt het dus beter een bad hair week noemen. 
 
 
Vette slierten 
Er bestaat een app die je helpt om je menstruatiecyclus bij te houden. Na een tijdje meten kwamen de gebruikers erachter dat hun haar veranderde naarmate ze dichtbij hun menstruatieperiode aankwamen. Het werd vetter, slierteriger en zat platter op hun hoofd. Geen land mee te bezeilen dus. 
 
Talg en hormonen 
Dermatoloog Whitney Bowe uit New York bevestigt dit ook. In de week voor je ongesteldheid heb je veel meer hormonen in je lichaam. En die hormonen triggeren de talgproductie op je hoofdhuid. Een hoge talgproductie staat gelijk aan een vettige huid. Superbalen natuurlijk dat dat vervolgens ook weer in je haar gaat zitten. Daar gáán je weelderige lokken!
 
Heb jij ook last van een bad hair day als je ongesteld moet worden?