Zo lief! Voor relatieadvies moet je bij dit koppel zijn

Relaties door Kim

We kunnen wel roepen dat we na een relatie van twee jaar alles van relaties weten, maar eigenlijk hebben wij geen recht van spreken. Probeer maar eens 70 jaar bij elkaar te blijven, dan mag je praten… Wij hebben relatieadvies van een koppel dat er inmiddels alles vanaf weet!
 
Meneer en mevrouw Lombardi zijn inmiddels beide 95 jaar oud en 72 jaar bij elkaar. Samen zijn ze nog steeds even gelukkig als 72 jaar geleden. Ze genieten van hun 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Wat is het geheim van hun relatie? 
 
Hou van elkaar
Dit is wel logisch, maar daarom niet minder belangrijk. Kies ervoor om van elkaar te houden, ook al kun je elkaar soms wel achter het behang plakken! 

 
Geef elkaar complimenten
Blijf elkaar complimenteren geven. Vertel hem bijvoorbeeld dat die broek goed staat en zeg haar dat de pasta heerlijk smaakt. Laat elkaar weten dat je om elkaar geeft.
 
Onderhoudt het seksleven
Ja, ook als je 95 jaar bent, kun je nog best even samen de horizontale tango beoefenen. Intimiteit is heel belangrijk binnen een relatie.
 
Familie
Het is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen: bezoek je familie. Hou contact en zie iedereen opgroeien, niets is mooier dan je dochter zien opbloeien van een kleine dreumes tot een prachtige vrouw.
 
Eet lekker thuis
Natuurlijk is het hartstikke leuk om eens in de zoveel tijd eens even lekker buitenshuis te eten. Maar dit koppel fietst nog steeds dagelijks een blokje rond door gezond en zelfgemaakt eten.
 
Ga nooit slapen na een ruzie
Gewoon zoenen! Dat is hun oplossing. Ga niet slapen na een ruzie, maar kroel even lekker samen totdat het weer goed is.
 
Discussies moeten kunnen
Het zou toch saai zijn als jullie het overal over eens zijn? Soms even flink discussiëren mag ook, maar luister naar elkaar en zorg dat je er altijd samen uitkomt.
 
Respecteer en waardeer elkaar
Wees blij dat je iedere dag met elkaar mag doorbrengen en zeg dit ook. Daarnaast is respect enorm belangrijk voor een goede relatie. Blijf elkaar trouw. Natuurlijk zijn er mindere tijden, maar beloof elkaar om er altijd voor elkaar te zijn.

 
Hou het huis netjes
Is het huis een rotzooi? Dan zit jullie relatie waarschijnlijk ook niet zo goed. Een warm en opgeruimd huis zorgt voor een duidelijke en liefdevolle relatie.
 
Wees goede ouders
Heb alles voor je kinderen over, ondersteun ze in hun keuzes en laat ze vrij. Zorg dat ze ontplooien tot respectvolle en zelfstandige volwassenen. Zorg dat jullie visie jullie samenbrengt, zorg dat jullie hetzelfde doel hebben voor jullie kinderen en het overal over eens zijn.
 
Goede en slechte tijden
Nee, niet de soap. Blijf bij elkaar in goede en slechte tijden en support elkaar waar nodig. Jullie zijn een team, dus zorg voor vlekkeloos teamwork.

Wat is jouw relatieadvies?