Wow! Een tatoeage zorgt voor een beter immuunsysteem

Lichaam door Sascha

 
Je hond, je kind of je lover voor eeuwig vastleggen op je lichaam. Een tatoeage nemen wordt steeds populairder. Ze zijn er in oneindig veel kleuren, soorten en maten. En wat blijkt, je gaat er zelfs een griepje mee uit de weg! Weho!
 
Alsmaar in die twijfel blijven hangen om wel of geen tatoeage te nemen? Wij zeggen doen, want guess what… Uit een studie blijkt dat er een groot gezondheidsvoordeel aan die inktplaatjes op je huid verbonden is! Lees snel verder om erachter te komen wat dit voordeel precies is.


Hallo immuunsysteem

Wetenschappers van de Universiteit van Alabama zijn erachter gekomen dat het immuunsysteem na het nemen van een tatoeage in eerste instantie zal verlagen. Dit wil zeggen dat je kwetsbaarder bent wanneer er een griepje op de loer ligt. Maar na verloop van tijd blijkt het immuunsysteem weer een opkikker te krijgen, en zal je juist beter op kunnen boksen tegen een verkoudheidje.
 
Hoe meer, hoe beter
Hoe meer tatoeages je op je lichaam hebt staan, hoe beter je immuunsysteem wordt. Dus ben jij met je tatoeageverslaving begonnen met een inimini plaatje op je huid? Ren dan snel die tatoeageshop binnen en laat de inkt vloeien! Say bye tegen dat verkoudheidje waar je tegenaan loopt te hikken!


Immunoglobuline A

De wetenschappers benaderde vrijwillige tatoeage bedrijven waarbinnen deelnemers werden onderzocht. Er werden voor en na een tatoeage speekselmonsters afgenomen en vervolgens werd er gemeten dat het niveau van immunoglobuline A erg verhoogd is na het zetten van een tatoeage. Immunoglobuline A is de frontlinie voor de verdediging van griepjes, dus hoe hoger, hoe beter!
 
Stressy
Bij het nemen van een eerste tatoeage treedt er een beetje stressy time toe, en stress zorgt voor het verlagen van je immuunsysteem. Maar wanneer jij hierna meerdere tatoeages laat zetten, wordt jouw lichaam steeds sterker. Dus, lang verhaal kort: heb jij nog maar één mini tatoeage ergens op je lichaam gezet, move your ass naar de tatoeageshop en versterk jouw immuunsysteem!
 
Heb jij al wel eens de inkt op je lichaam laten vloeien?