Beauty foutjes die jij ook maakt

Beauty door Mariëlle
Bodylotion... Body! Het heet geen gezicht-, haar- en bodylotion... Dus het is niet voor je gezicht en haar, maar alleen voor je body. Hoe duidelijk het ook lijkt, het blijkt vaak toch moeilijk te zijn. Net zoals deze beauty foutjes die jij ook maakt.

Lipstick op je wangen smeren, douchen met shampoo en dan je hele lichaam meepakken, punani included en body lotion op je face smeren - omdat het zo lekker makkelijk is. Dat kan echt niet! Wij mensen zijn zulke rare dieren dat we beauty producten voor totaal andere doeleinden gebruiken dan ze voor bedoeld zijn. We maken met z'n allen zoveel beautyfoutjes. Jij ook.


1. Smeer geen dikke lagen dagcrème op je gezicht, maar breng meerdere dunne laagjes aan, dat trekt beter in.

2. Epileer je wenkbrauwen pas nádat je ze hebt bijgetekend en gekleurd en alles. Anders blijf je plukken en houd je niks meer dan karige 90's-like boogjes over.

3. Er zijn maar weinig mensen die 's ochtends hun nachtcrème eraf halen. Toch is dat wel belangrijk, want nachtcrème heeft een hele andere functie dan dagcrème. Zo hebben veel nachtcrèmes ook een exfolierende functie waardoor je huid heel gevoelig kan worden als dat 24/7 doorgaat en de nachtcrème gaat ervanuit dat je in rust bent als je er gebruikt van maakt. Het kan averechts werken als dat niet het geval is.

4. Als je je wenkbrauwen tekent hoef je niet per se alleen maar met de haartjes mee te tekenen. Je kunt best iets afwijken. Zeker om je wenkbrauwen gelijk te maken is dit soms wel nodig. Geen wenkbrauw is hetzelfde.

5. Zelf (met je huis-tuin-en-keukenschaar) de dode punten van je pony bijwerken. Don't do that! Die thuis-tuin-en-keukenschaar van je is niet gemaakt om haar mee te knippen. Hij is niet scherp genoeg en daardoor kríjg je juist dode haarpunten. Denk er de volgende keer eens aan dat je je pony vaak gratis kunt laten bijpunten bij veel kappers. En wil je per se je haar zelf knippen, koop dan een kappersschaar.

6. Dezelfde gezichtscrème gebruiken voor overdag als voor ‘s nachts is niet oké. Omdat een nachtcrème vaak wat vetter is, kan het best verleidelijk zijn om overdag nachtcrème te gebruiken als de temperaturen onder het nul-punt kletteren. Maar zoals we eerder ook al zeiden: een nachtcrème heeft echt een andere functie dan een dagcrème. Lees hier wat het verschil precies is.


7. Je benen scheren met conditioner of shampoo. Het gaat prima, maar het is er niet voor bedoeld. Probeer weer eens scheergel. Dan weet je weer precies waarom het SCHEERgel heet.

8. Je gaat de fout in als je je nagels knipt met een gewone schaar. Daar krijg je haaltjes van, daar ga je aan pulken en bijten en voor je het weet... AU, vol in je huid.

9. Je haar één keer wassen tijdens de wasbeurt is dus verkeerd. Als je je haar wast met shampoo moet je dit twee keer doen voordat het doet wat het zegt dat het doet. Met de eerste keer wassen reinig je je haar en met de tweede keer wassen doet de shampoo wat op de verpakking staat dat het doet. En dan maakt het niet uit of je je haar maar één keer per week wast of elke dag, zo werkt shampoo nou eenmaal.

10. Je haar elke dag wassen is sowieso geen goed idee. Het is verleidelijk als je merkt dat je haar vet wordt als je het een dagje over slaat. Je moet eerst even door de zure appel bijten, maar was je haar minder vaak en je zult al snel zien dat het een gezondere uitstraling krijgt.

11. Het is zo makkelijk, je wast je haar met shampoo en ja, als het dan toch vanaf je hoofd op je lichaam terechtkomt, dan kun je daar meteen gebruik van maken. Maar het is echt intens slecht voor je body. Het droogt uit.

12. Scub je gezicht nooit met body scrub. Hiermee kras je namelijk je huid kapot. Als je de huid van je gezicht van dode huidcellen wilt ontdoen, kun je beter een exfoliator gebruiken die voor je gezicht is bedoeld. Met deze van Ahava zit je veilig en de producten van ze ruiken ook nog eens lekker!

Aan hoeveel van deze punten maak jij je schuldig?