Waarom je op dit moment lekker niemand moet daten

Single & daten door Sabine

Daten kan heel spannend zijn, maar daar ligt voor sommigen soms ook het probleem: het is spannend. En soms hebben we daar gewoon geen zin in, wat helemaal niet erg is! Dit zijn redenen waarom je op dit moment lekker niemand hoeft te daten!
 
Me, myself and I klinkt vaak een beetje negatief en een tikkeltje egoïstisch, maar soms is het juist wat je nodig hebt. Even geen drama van mannen en je focussen op jezelf kan op z'n tijd heel lekker zijn. En ook om deze redenen is het lekker om even niemand te daten!
 
Je kunt lekker alles in je eentje beslissen
Het is soms wel fijn om met iemand te overleggen over lastige keuzes, maar het is ook ontzettend fijn om zelf de knoop door te hakken en dit niet gezamenlijk te hoeven doen. Wanneer je single bent, kun je alle keuzes zelf maken en hoef je geen rekening te houden met de wensen van je vriend.


 
Daten is niet zo heel romantisch
In ons hoofd hebben we allemaal een plaatje geschetst van hoe daten zou moeten zijn. Dat beeld dat we hiervan hebben is veel romantischer en zoetsappiger dan het in werkelijkheid is. Het is dus helemaal geen probleem om dat datedebacle voor nu uit te stellen waarmee je je jezelf een hoop kopschmerzen bespaart.
 
Het vraagt veel opofferingen
Het spreekt voor zich dat je binnen een relatie moet geven en nemen, maar soms moet je in een relatie ook grote offers maken, die het helaas niet altijd waard zijn. Wanneer je besluit het daten nog even uit te stellen, zul je geen grote opofferingen voor een ander hoeven te maken, maar kun je lekker genieten van je egoïstische jaren.
 
Je moet eerst je eigen pad kunnen volgen
Wanneer je nog bezig bent met jezelf te ontdekken (hoe zweverig en cliché dat ook klinkt), is het heel fijn om dat alleen te kunnen doen. Je wilt niet halverwege je persoonlijke ontdekkingsreis het pad van iemand anders volgen terwijl jij dat helemaal niet voor jezelf in gedachten had!

Je kunt openstaan voor opties die je anders niet zou overwegen
Je hebt het naar je zin op je werk, maar wat nu als je baas je een baan in Londen aanbiedt? Of sterker nog in New York. Als je een vriend hebt, ben je gebonden en kun je misschien helemaal niet overwegen om het avontuur aan te gaan. Als je alleen bent, kun je dat wel! Het betekent niet dat je allerlei impulsieve beslissingen zult maken, maar het is fijn om dingen te kunnen overwegen. 


 
Een romantische liefde is niet het meest belangrijke dat er is
Natuurlijk wil je niet alleen eindigen en zou je toch ooit graag de ware tegenkomen, maar een romantische liefde is niet het allerbelangrijkste. Zo is de liefde van je vader, je moeder, je broer, je zus of je vriendinnen net zo belangrijk. Zonder hen zou je ook nergens zijn. Bovendien zijn zij degene die er voor je zijn wanneer het niets wordt met die romantische liefde. Koesteren dus! 
 
Welke redenen heb jij nog meer om momenteel niet te daten?