Je DNA kan onthullen wanneer je voor het eerst seks hebt

Intiem door Sabine

Voor onze vriendinnen hebben we geen geheimen. Dus wanneer we aan de wijn zitten, willen we best onthullen hoe oud we waren toen we voor het eerst van bil gingen. Maar wist je dat er een connectie is tussen je DNA en je eerste keer?  
 
De een is er al op jonge leeftijd bij, terwijl de ander pas op latere leeftijd voor het eerst seks heeft. Wanneer je van bil gaat, maakt helemaal niet uit. Het belangrijkste is dat je er zelf achter staat en het ook zelf wilt. Leeftijd maakt dus niets uit. No pressure! Toch vinden we de bevindingen van dit onderzoek wel opmerkelijk. Er is namelijk een connectie gevonden tussen je DNA en wanneer je voor het eerst in de kroonluchters hangt. 

 
Een erfelijke factor 
Een onderzoek gepubliceerd in Nature Genetics onthulde dat er een link is tussen je DNA en de eerste keer waarop je de lakens deelt met een jongeheer. In totaal deden 400.000 (!) mensen uit Het Verenigd Koninkrijk, IJsland en de Verenigde Staten mee aan het onderzoek. Hieruit bleek dat er 38 factoren zijn die allemaal een klein beetje bepalend zijn wanneer jij je V-card verliest. Enkele van deze factoren zijn: je maatschappelijke klasse, groepsdruk, religie etc. Maar er bleek ook een erfelijke factor te zijn! 
 
Wanneer je wordt ontmaagd, wordt volgens leeftijdsexpert John Perry voor 25 procent bepaald door je DNA. Het overige deel, 75 procent, wordt bepaald door de manier waarop je bent opgevoed. Je DNA kan dus niet voorspellen wanneer voor jou de eerste keer heeft plaatsgevonden of gaat plaatsvinden, maar kan er wel iets over zeggen. Oké, we snappen dat dit een klein beetje vaag is. Een voorbeeld: iemand die vroeg in de pubertijd raakt (en daardoor eerder een volwassen lichaam heeft) zal eerder klaar zijn voor seks waardoor hij of zij wellicht op jongere leeftijd ontmaagd zal worden. Maar ook iemand die van een walk on the wild side houdt, heeft een iets grotere kans om eerder seks te hebben. 

 
Moeder worden 
Maar deze genen bepalen niet alleen wanneer jij voor het eerst de koffer induikt. Vooral bij vrouwen kan je DNA ook iets zeggen over het moment waarop je voor het eerst moeder wordt. De onderzoekers kwamen erachter dat dames die eerder in de pubertijd zaten, eerder seks hadden en ook eerder gezinnen stichtten. 
 
Allemaal leuk en aardig, die bevindingen. Maar het belangrijkste is volgens ons nog altijd dat je er klaar voor bent en het ook zelf wilt, ongeacht hoe oud je bent! 
 
Geloof jij dat jouw DNA bepaalde wanneer jij voor het eerst seks had?