Dingen die elke vrouw herkent die niet kan koken

Eten door Sabine

Als klein meisje had je de ambitie om later een prachtig prinsesje te worden, niet om een keukenprinsesje te worden. Nee, voor koken was jij echt niet in de wieg gelegd. Nu nog steeds niet. Deze dingen herkent elke vrouw die niet kan koken.
 
Sommige dames zijn geboren om heerlijke gerechten in elkaar te flansen en andere zijn ter wereld gekomen om het in elkaar geflanste eten van de andere dames op te eten. Jou zelf je kostje in elkaar zetten? Dat is geen goed idee. Als jij niet kan koken, herken jij vast als geen ander dat… 
 
… jouw zachtgekookte eitje meer op een liter snot lijkt en jouw hardgekookte eitje verandert in een witte ronde baksteen. 
 
 
… je niet snapt waarom je vriendinnen mopperen dat een zak spinazie zo weinig is. Hebben jullie het wel over dezelfde zak? Hartstikke veel! Bescheiden gooi je zelf een handje door de pasta. Om vervolgens te ontdekken waarom je vriendinnen vinden dat er maar zo weinig spinazie in een zak zit… 
 
… wanneer je een taart wilt bakken, geef je het al snel op wanneer je wordt geïnstrueerd om ‘een ei in het beslag te vouwen’. Tha fuck?  
 
… er veel te veel soorten ingewikkelde zout bestaan. keukenzout, Himalayazout, kruidenzout, dieetzout, mineraalzout, klipzout, jozo zout, grijszout. Hou op hoor! 
 
… jij niet begrijpt hoe je vriendinnen keuken leuk vinden.
 
… jij een spiegelei een voorbeeld vindt van hoogverraad. Het lijkt makkelijk: maar dat is het dus niet! 
 
… er volgens jou niet meer variaties op pasta zijn dan pasta bolognese. Uit een zakje. 
 
… mensen serieus keuken als hobby hebben. Hoe dan?
 
… jij dankbaar bent wanneer je kunt aanschuiven bij mama. 
 
… en jij ook superdankbaar bent wanneer je moeder je een prakje meegeeft voor thuis. Hoe oud je bent, daar ben je dus nooit te oud voor! 
 
… jij altijd maar de tafel dekt en het kookgerei klaarlegt wanneer je met vriendinnen gaat koken. Niemand zit te wachten op jouw kooktalenten. 
 

… al jouw vrienden altijd grapjes maken dat ze niet willen dat jij voor ze kookt.
 
… jij precies weet welke kant en klaarsaus het lekkerst en gezondst is. 
 
… jij snapt niet waarom iedereen zoveel verschillende pannen nodig heeft. Een koekenpan en een gewone panpan (hoe heet dat ding toch?) lijkt jouw voldoende. Je hebt geen braadpan, grillpan of andere onzin nodig. Die zouden alleen maar stof lopen happen. 
 
… wanneer je dan de moed bij elkaar hebt geschraapt en besluit om te koken, al je ingrediënten op de grond belanden. En als ze de pan wel halen, verbanden ze wel. 
 
Waaraan kan jij merken dat jij geen geboren keukenprinses bent?