Leuke manieren om gewicht te verliezen

Sport & gezondheid door Lisa_V
We hebben lang op de zomer moeten wachten, nu nog steeds, maar het moment dat we onszelf in bikini moeten hijsen komt toch elk jaar weer te vroeg. Wil jij op een makkelijke en gezonde manier nog even wat pondjes verliezen? Lees dan snel verder.

Laat je niet gek maken door Instagram foto’s waarin vrouwen binnen een week 10 kilo vet verliezen, want dit is onmogelijk. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal leuke trucjes waardoor je op een snelle en gezonde manier ervoor kunt zorgen dat je weer in je oude zomerkleding past. Wist je namelijk dat je door meer seks en meer slaap toch een aantal pondjes kunt verliezen?

 
Drink alleen nog maar water
Wist je dat er in een blikje cola al gauw 8 suikerklontjes zitten? En ook vruchtensappen in pak bevatten hartstikke veel suiker. Ook kun je beter je latte caramel macchiato’s vervangen voor zwarte koffie. Matig met alcohol want ook wijntjes en cocktails bevatten harstikke veel calorieën, zonde!
 
Neem de benen
Vanaf nu ga je elke dag 30 minuten bewegen. Neem de fiets naar je werk, stap een halte eerder uit met de tram en ga tijdens je lunchpauze een stukje wandelen. Download een stappenteller, zo houd je precies bij hoeveel stappen je hebt gezet. Probeer elke dag 10.000 stappen te halen.
 
Drink koffie voordat je gaat sporten
Dit is een uitzondering op de water-regel. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je meer calorieën gaat verbranden als je koffie drinkt (nee geen frappucino, maar zwarte koffie) voor dat je gaat sporten.


 
Seks er op los
Een avondje sexytime opzich is natuurlijk al een waar genot, maar een wilde avond tussen de lakens kan er ook voor zorgen dat je de volgende ochtend net iets makkelijker in je strakke broek glijdt. Maar om dat extra vetrandje te verliezen, moet je je wel flink even in het zweet werken met je lief. Klim voortaan bovenop je lief, want als je bovenop zit schijn je meer calorieën te verbranden en je traint onbewust je billen en dijen. Win-win situatie.
 
Ga een uurtje vroeger naar bed
Als we mogen kiezen tussen een uurtje extra slaap of een uurtje in de sportschool, dan is de keuze snel gemaakt. Een halfuurtje extra slaap kan namelijk al voldoende zijn om gezondere voedingskeuzes te maken. Dus in plaats van een reep chocola pak je een appel. Probeer sowieso elke avond 7 tot 8 uur slaap te pakken. Als je genoeg slaapt, dan gaat je stofwisseling sneller werken en heb je overdag meer energie om te sporten.


 
Bekijk je boodschappenmandje
Het is heel makkelijk om jezelf te belonen met lekkere dingen. En vaak eten we slechte dingen uit gewoonte. We hebben soms niet eens door wat we allemaal naar binnen werken. Puur uit gewoonte eten we elke avond een toetje en snacken we 's middags met een Twix. Probeer deze dingen te laten staan en bewaar de echt lekkere dingen alleen voor in het weekend.
 
Neem groente en fruit mee voor onderweg
Je trein heeft vertraging en je moet een halfuur wachten en puur uit vervelend koop je allerlei ongezonde dingen op het station. Ga voortaan goed voorbereid op weg en zorg dat je altijd een banaantje, appel of zakje wortels bij je hebt.
 
Heb jij nog tips om op een gezonde manier gewicht te verliezen?