Vrouwen die meer bedpartners hebben gehad, scheiden minder snel

Intiem door Sascha

Misschien ligt het aan de ‘oefening baart kunst’, misschien ligt het aan de wetenschap. Ondervonden is in ieder geval wel dat vrouwen die meer bedpartners hebben gehad, minder snel de scheidingspapieren zullen ondertekenen.

 
Vrouwen die nog even wachten met een potje hot & steamy voor het huwelijk, hebben meer kans om na vijf jaar nog steeds getrouwd te zijn. Echtscheidingen zijn daarentegen ook minder waarschijnlijk bij vrouwen die met drie tot negen mannen het bed hebben gedeeld voordat ze het huwelijksbootje instapten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoekje van de Universiteit van Utah, onderzocht door professor Nicholas Wolfinger.


Wel of geen seks voor het huwelijk

Aan de hand van de gegevens uit de Nationale Enquête van Familie Groei, onderzocht Wolfinger de seks voor het huwelijk en echtscheidingtrends voor vrouwen in de jaren 1980, 1990 en 2000. Naar voren kwam dat het percentage van de vrouwen die geen seks voor het huwelijk hebben, is gedaald van 64 procent in de jaren 1970 tot 27 procent sinds 2010.
 
Kerkelijk bezoekje
Vrouwen die maar één bedpartner hebben gehad voordat ze het huwelijksbootje instappen, zal een partner zijn die gegarandeerd anders is dan de partner waarmee ze trouwt. Dit kan leiden tot ‘overschatting’ waardoor een scheiding het gevolg zou kunnen zijn. Nog een klein weetje dat naar voren kwam vanuit het onderzoek: partners met minder bedbuddy's, brengen vaker een bezoekje aan de kerk. Aha!
 
Durf jij een boekje open te doen over de aantal bedpartners?