Deze dingen herkennen alle binge-eaters

Vrije tijd door Sabine
Wanneer je dat pak koekjes opentrekt, zweer je plechtig dat je het gaat houden bij die ene chocolate chip. Maar ja, op één been kun je niet lopen. En hè,  je voorouders liepen op handen én voeten. Voor je het weet heb je veel te veel gegeten… 
 
Als mensen jou zien eten, vragen ze zich af of innerlijke beer zich klaarmaakt voor z’n winterslaap. Kun je ze ook niet kwalijk nemen. Een pak koekjes, twee zaken chips ene en zak Chup a Chup lolly’s komt ook wel over als hamsteren. Eet jij ook altijd te veel? Dan herken je vast dat je…
 
… altijd voorstelt om naar een All you can eat-restaurant te gaan als je vriendinnen uit eten willen. Je moet los kunnen gaan. 
 
… na een avondje stappen helemaal geen honger hebt, maar toch effe een kapsalonnetje naar binnen werkt omdat je vrienden het voorstellen. Sterker nog, je bestelt er meteen een extra grote pizza hawaii bij, als je dan toch bezig bent.
 
… nooit op een eerste date uit eten gaat. Je wilt je date niet meteen afschikken met je euh… ‘tafelmanieren’. 
 
… op een willekeurige zaterdagavond altijd aan het snacken. En het blijft  écht niet bij een bus Pringles. 
 
… regelmatig twee keer avondeten per dag eet. Soms heb je daar gewoon zin in. 
 
… je winkelwagentje altijd vol zit met alles wat slecht is voor een mens. En wat tomaatjes. Die smaken wel goed bij je nacho’s. 
 
… na een binge-eat-sessie altijd het voornemen hebt om zoiets nóóit meer te doen.
 
… maar 5 minuten schaamteloos nog wat koekjes opbikt omdat het dan wel weer wat gezakt is. 
 
… broek vaker los zit, dan vast. Dat knoopje moet gewoon even los na het eten. 
 
… het grootste deel van je loon uitgeeft aan eten. Je wilt niet wéten hoeveel geld jij hebt gespendeerd aan onnodig voedsel. 
 
… ’s avonds wanneer je gaat slapen al uitkijkt naar wat je allemaal de volgende dag gaat eten.
 
… altijd de eetresten van je vrienden naar binnen werkt. Als jullie een patatje eten, zit jij smachtend naar de frietjes te kijken die zij niet meer hoeft. 
 
… jouw eten binnen no-time ophebt. Binge-eaten betekent niet alleen dat je veel eet, maar jij doet dat vaak ook nog eens in een rap tempo. 
 
… alsnog doorgaat met eten ook al zit je vol. Je laat toch zeker die paar reepjes niet staan? Tijdens de volgende eetsessie ben je alleen maar teleurgesteld als je het dan moet doen met die paar blokjes. Beter maak je die nu nog even soldaat. 
 
… de dag na het voorval écht niet op de wegschaal gaat staan. Of nou ja, jij gaat nooit op de weegschaal staan. Deprimerende bende. En áls je dan moet, zet je d’r maar een voet naast.  

Hoe ziet een avondje binge-eten er bij jou uit?