Bad breakup: Zo krijg jij weer zelfvertrouwen

Relaties door Chiara

Je nieuwe bijnaam is Toos make-uploos, mascara is nu geen goed idee aangezien je elke dag een nieuwe box tissues aanbreekt. Je leeft op chocoladerepen en onder je bed liggen lege bakken Ben & Jerry’s verscholen. Je wilt het liefst weer genieten met je girls, maar je kan de kracht even niet vinden om een glimlach te faken. 

Je relatie is over en het voelt alsof jouw wereld is vergaan. Think again, want waar er deuren sluiten, gaan er ook nieuwe open. Je kunt het je op dit moment vast en zeker niet voorstellen, maar je vriendinnen hebben gelijk. Tijd heelt alle wonden en over een tijdje zit jij weer lekker in je velletje. Dan zul jij je niet meer afvragen wat er mis is met jou, maar juist waarom hij zo’n geweldige vrouw als jou heeft laten lopen. Om het proces een beetje te versnellen, hebben wij wat tips om je zelfvertrouwen een boost te geven: 
 
… Praat, het klinkt heel cliché, maar praten helpt, vooral omdat jouw vriendinnen achter je staan en je haarfijn uit zullen leggen dat er niets mis is met jou.
 

 
… Verwen jezelf, ga naar de kapper, koop een nieuwe outfit, zet je gezicht weer in de kwasten, complimentjes doen wonderen!
 
… Schrijf alle negatieve aspecten aan je ex op, zo besef jij je dat jullie breuk niet alleen jouw schuld is.
 
… Maar schrijf ook al jouw leuke eigenschappen op, zo zie je weer in wat jij waard bent (en wat jouw ex nu moet missen). 
 
Have fun! Trek erop uit met vriendinnen, afleiding is namelijk het beste medicijn tegen een gebroken hart. Niet alleen denk je eventjes niet aan je ex-lover, ook realiseer jij je dat je ook kan lachen zonder hem. 
 
… Om echt minder aan hem te worden herinnerd; gooi ALLES weg wat je ooit van hem hebt gekregen, wis alle foto’s en verwijder hem vooral op alle sociale media waar je hem zou kunnen tegenkomen (of wanneer je te diep in het glaasje hebt gekeken “per ongeluk” een berichtje naar hem stuurt). 
 
… Zet (keihard) ‘feel good’ music op, om het af te maken doe je een leuke outfit aan, pak je je borstel en oefen je jouw meest sexy dancemoves voor de spiegel “All the single ladies, all the single ladies”.
 
… Als je er weer aan toe bent; flirt. Je hoeft er verder niets mee te doen, een knipoog betekent niet dat je aan die hotte guy vast zit. Maar het geeft je wel een boost om aandacht te krijgen! 
 
Tot slot is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je het hoofdstuk met je ex goed afsluit. Zonder afsluiting kom je nooit over je ex heen. Accepteer hoe het is gelopen en heb vrede met jouw nieuwe situatie. Probeer het positieve ervan in te zien, blijf jezelf niet steeds herinneren aan je ex en onthoud dat jij een topvrouw bent die alleen het allerbeste verdient! 
 
Hoe ben jij ooit over je breakup heen gekomen?