Vette hap werkt motiverend op de werkvloer

Werk & studie door Chiara
Iedereen wordt blij van een extraatje bovenop haar salaris. Voor een bonus zijn we allemaal bereid om onze handen iets verder uit onze mouwtjes te steken. Maar waar de meeste vrouwen ook intens gelukkig van worden is fastfood.

Pizza is iedereens grootste vriend. Vooral op een luie zondag of een avond waarop we echt even niet weten wat we willen koken is het super easy om een pizza in de oven te schuiven of er eentje te bestellen. Daarnaast is pizza altijd een goed idee. Na het stappen? Pizza! Een kater? Pizza! Een lekker tussendoortje? Pizza! Een filmavond gepland? Pizza! Pizza wordt nu eenmaal geassocieerd met een blij en ontspannen gevoel. 
 
 
En men schijnt zo fan te zijn van pizza dat zij deze snack zelfs verkiezen boven een vette bonus. Uit onderzoek is gebleken dat gratis pizza op de tweede plek staat als beloning op de werkvloer. Tijdens dit één week durende experiment, werd één groep beloond met een persoonlijk sms'je van de baas. Een andere groep kreeg een geldbonus en de laatste groep een voucher voor pizza. Aan het begin van de week stijgde de productieve houding van de 'pizzagroep' met 6,7%. 

Toch verslaat pizza het gevoel van lof en waardering niet. Op nummer één van de ‘bonuslijst’ staat namelijk een sms'je ontvangen van je baas waarin staat ‘goed gedaan’. Het schijnt dat tastbare spullen en geld hier niet tegen op kunnen. Nou, geef ons maar liever een hele grote pizza! 

 
Zou jij een vette hap verkiezen boven een vette bonus?