Jouw concentratie ver te zoeken? Niet met deze tips!

Vrije tijd door Chiara
Heb jij binnenkort een tentamen? Of ligt er nog een stapel papierwerk op je bureau waar een korte deadline aan verbonden is? Jouw concentratie ligt ergens in Timboektoe. Lees hier de handigste tips om je focus snel weer terug te krijgen. 
 
Jij staart al uren naar je beeldscherm en hebt al tig keer dezelfde zin gelezen. Je probeert je vingers aan het werk te zetten, maar het lukt je gewoon niet. Moedeloos scroll jij nog een keer door je Facebook heen en like jij het zoveelste plaatje dat je voorbij ziet komen op Instagram. Ook heb jij jouw favoriete muzieklijstje al een paar keer afgeluisterd en ben jij weer een seizoen van je favoriete serie verder. Jij wilt je wel focussen, maar je concentratie is HEEL ver te zoeken. Je hebt net toch een blikje ‘vleugels’ op? En op flink wat kauwgummetjes kauwen wil ook al niet werken. Rustgevende deuntjes maken jou alleen maar slaperig. En dat stille plekje in de hoek geeft jou alleen maar meer slaap. Zucht… Het liefst geef jij het op, maar een carrière als vuilnisvrouw, daar zit jij niet op te wachten. Misschien moet jij daarom maar wat andere methodes uitproberen; 
 
… Multitasking is not done als jij je ergens op wilt focussen. Richt je volledige aandacht op één taak, zodat jij geen of minder fouten maakt en sneller klaar bent met je opdracht. 
 
… Zonlicht stimuleert je focus. Dus wil jij alert blijven? Kies dan een plekje in de zon! 
 
… Maar maak het jezelf niet te warm! Een te warme of juist te koude werkruimte heeft een negatief effect op jouw oplettendheid. De juiste temperatuur op jouw werkplek om je koppie erbij te houden ligt tussen de 20 en 25 graden. 
 
… Uitdroging zorgt voor een flinke afname van je concentratieniveau. Blijf dus goed gehydrateerd en wissel je kopjes koffie in voor een flink glas water (met een smaakje). 
 
...Energiedrankjes zorgen voor een korte energieboost. Als je het laatste half uurtje nog even wil knallen, kun je best een blikje naar binnen werken. Maar wil jij nog wat langer door? Dan kun je dit suikerbommetje beter laten staan.

… Neem af en toe een korte (koffie)pauze, om je hersenen nieuwe energie te laten produceren. Even iets anders doen is juist goed. Zorg er wel voor dat je er niet meteen een heel seizoen van je favoriete serie doorheen jast. Een kwartiertje is meer dan genoeg!
 
 
… De hele dag door koffie drinken is niet alleen slecht voor je lichaam, maar je wordt op een gegeven moment immuun voor cafeïne. Wil jij dat je dagelijkse shot je concentratie een boost geeft? Drink dan een half uurtje voor jij aan de slag gaat een kop koffie. 

… Laat je niet afleiden. Zet je telefoon en andere devices maar lekker uit! In je pauze kun je jouw bff een berichtje terugsturen. Maar nu is het tijd voor volledige focus! 

 
… Goede vetten zorgen voor een beter geheugen. Dat is nog eens een goede reden om te genieten van een boterham met pindakaas, een avocadosalade of een handje nootjes! 
 
… Bepaalde geuren, zoals kaneel of pepermunt, zorgen ervoor dat je concentratievermogen wordt gestimuleerd. Voor optimale alertheid steek jij dus een lekker geurkaarsje aan. 
 
… Zorg dat je goed bent uitgerust. Ben jij een beetje moe? Een powernap van maximaal een half uurtje doet wonderen! 
 
Wat zorgt bij jou voor een goede focus?