Science says: kaasliefhebbers leven langer!

Lichaam door Fadak
Kaas op je brood, kaas op je pizza, een kaasplankje of kaas over je pasta. Als echte kaasliefhebber gooi je het liefst overal kaas op. En dit nemen wij je totaal niet kwalijk, want kaas is gewoon te lekker voor woorden, yammie yam! 
 
Als je in een kaasland als Nederland bent opgegroeid, dan kun je het jezelf niet kwalijk nemen dat je een kaasverslaving hebt. We hebben als het ware de beste kaas van de wereld, niet te vergeten de enige echte Goudse Kaas bijvoorbeeld. Maar van Franse brie of Parmezaanse kaas zijn we ook zeker niet vies. We just love cheese
 

Helemaal niet zo slecht
Waar we jarenlang te horen krijgen dat kaas enorm slecht is voor onze gezondheid, is er ein-de-lijk een onderzoek die goed nieuws heeft voor alle kaasverslaafden onder ons! Je hoeft je dus helemaal niet meer schuldig te voelen nadat jij heerlijk hebt staan kaasfonduen, of een ouderwets boterhammetje met kaas gegeten hebt. Vooraan moet je er lekker van genieten en wel om deze reden! 
 
Uit het onderzoek, dat gepubliceerd is door The American Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat deze quilty pleasure je beschermt tegen hart- en vaatziekten en tegen stofwisselingsziekten. En dat is niet alles. Een ander recent onderzoek uit Japan heeft ook nog geconcludeerd dat het eten van kaas vetophoping in de lever tegengaat. Voortaan hoef jij dus niet meer het gezeur aan te horen van mensen die zeggen dat je te veel kaas eet. No negative vibes anymore
 
 
Tot nu toe alleen maar goed nieuws dus. En dat is dus nog een reden om vanavond een heerlijke kaasplank met een glaasje wijn naar binnen te werken.
 
Waarmee eet jij het liefst kaas?